reklama

Sdílené jídlo z pražské restaurace La Loca: Ochutnali jsme grilovaná chapadla

Byznys menu
Čtěte více: restaurace | jídlo | gastronomie
  • Většinu pokrmů z menu si hosté mohou objednat v menších porcích na stále populárnější "šérování".
  • Osloví výtečná chapadla kalamárů, potěší perlička i kreativní saláty.
  • Své příznivce si získá jemný telecí tatarák s křenem či pasta z pečeného lilku.
jarvis_591c5d5c498ebe482c9a2275.jpeg Restaurace La Loca Foto: Michaela Danelová

Dům plný energie. Moderní, přísně ekologický hotel Mosaic House, umístěný jen pár metrů od Karlova náměstí, je symbolem příjemného sdílení a souznění, od jídla až po společně strávený čas místních i cizinců.

Jedním z trumfů kosmopolitního hotelu je čerstvě zrekonstruovaná restaurace La Loca, která je příjemným osvěžením pražské gastronomické scény. Mottem podniku je totiž heslo Together Tastes Better, jež současně vyjadřuje i koncept kuchyně zaměřené na jídla ze Středního východu a Středomoří.

Tip:

Dvakrát do měsíce se večer na terase hotelu s krásným výhledem na město "slaví" západ slunce s hudbou a míchanými nápoji.

Salát s granátovým jablkem

Většinu pokrmů na menu si hosté mohou objednat v menších porcích na stále populárnější "šérování", kdy jsou jídla servírována doprostřed stolu a hosté jedí společně ze všech talířů. Nabídka je opravdu bohatá. Z předkrmů můžeme doporučit jak krevety pečené s čili, česnekem a sumak, tak sestavu dvou druhů hummusů, stále oblíbenější cizrnové pomazánky s tahini pastou, která je v La Loce dochucená citronem a koriandrem, respektive estragonem a bazalkou. Své příznivce si získá jemný telecí tatarák s křenem či pasta z pečeného lilku, ale naším favoritem se staly oba kreativní, precizně dochucené saláty, a to jak salát z bulguru, tak salát z quinoy se zrnky granátového jablka. A pokud to ještě stihnete, určitě ochutnejte i skvostný salát z čerstvého chřestu s prosciuttem a vejcem vařeným v 63 stupních.

Z nabídky:

1. Grilovaná chapadla kalamárů, pyré ze sladkých brambor, fenyklová arak omáčka

316 korun

jarvis_591c5d5c498ebe482c9a2279.jpeg

2. Perlička s cizrnovou kaší dochucenou harissou, citronová omáčka

238 korun

jarvis_591c5d5c498ebe482c9a227d.jpeg

Návštěva z kosmu

Z hlavních pokrmů jsou oblíbené jemné jehněčí kotletky připravené metodou sous vide či lahodná perlička servírovaná s citronovou omáčkou a cizrnovou kaší lehce dochucenou pálivou pastou harissou. Kdybychom měli z celé nabídky vybrat a doporučit jedno jediné jídlo, volba padne na grilovaná chapadla kalamárů servírovaná s chutným pyré ze sladkých brambor a omáčkou z fenyklu, která je dochucená orientální pálenkou arak. Výborná chuť, krásná prezentace. A potěšil také netradiční "intergalaktický" cheesecake ochucený šafránem a slaným tahini karamelem.

Aristokratický riesling

Při příležitosti nového konceptu restaurace La Loca byl pozván sommeliér firmy Bacchus, aby vybral vína vhodná k servírovaným pokrmům. Hosté mohou ochutnat chilské chardonnay Cono Sur Tocornal, víno s plnější, minerální chutí doplněné o intenzivní ovocné aroma, které se hodí k mořským plodům, rybám a salátům. Z bílých vín potěší i německý riesling Prinz von Hessen, šťavnaté víno s ovocnou vůní připomínající jablka, citrusy a broskve. Z červených vín stojí za zkoušku španělská rioja Bodegas Faustino VII, příjemné víno s dlouho dochutí, které je možné párovat s masem i těstovinami.

Podívejte se, jak v restauraci La Loca připravují jarní salát z quinoy, ředkviček a pomerančů:

Jezte zdravě. Připravte si jarní salát z quinoy, ředkviček a pomerančů

Šéfkuchař restaurace La Loca nám prozradil recept na výborný jarní salát. Hlavní ingredience jsou tři druhy quinoy, baby špenát, ředkvičky, pomeranč a koriandr. Pusťte si videorecept a zkuste to také.

Rozhovor s šéfkuchařem: Radim Gerlich

Bez čeho se v kuchyni neobejdete a proč?

V kuchyni se jednoznačně neobejdu bez svého týmu − dobrý kolektiv, na který je spoleh, je základ fungující kuchyně. Bez kávy, neboť rychlé espreso dodává energii, když člověku dochází síly. A nemůže chybět ani thermomix či vakuovačka − nejmodernější technologie nám pomáhají dělat naši práci ještě lépe.

Adresa:

La Loca

Mosaic House
Odborů 4
Praha 2
www.laloca.cz

S jakou surovinou či ingrediencí nejraději pracujete? A proč?

Oblíbenými surovinami se mi staly olivový olej, citron a sůl, jakožto stavební kameny většiny pokrmů.

Do jaké české restaurace byste vzal své přátele a co byste jim doporučil ochutnat?

Sasazu, La Finestra, Eska, Grand Cru. Vezměte rodinu a přátele a objednejte si celé menu. Vyzkoušejte všechno a podělte se − jak říká naše motto "together tastes better".

Libor Budinský
Přeposlat
Diskuse
reklama
comments powered by Disqus

U nás vedou mezi benefity stravenky, v USA pojištění, v Číně poukazy na měsíční koláčky, říká šéf Sodexa

Zrušení rozsudku nad Davidem Rathem je velmi zvláštní, říká Lenka Bradáčová. Je přesvědčená, že odvedla precizní práci

Rusko brání naše tradiční hodnoty, myslí si čtvrtina Čechů. Většina by si Kreml přála jako garanta bezpečí, ukázal průzkum

PayPal nově pojistí i digitální zboží a služby. Na Českém trhu očekává společnost další růst

Konec legrácek, začíná kampaň, říká staronový šéf lidovců Bělobrádek po tom, co mu sjezd schválil koalici se Starosty

reklama