reklama

Zápisky protivného hosta: Pražská Itálie v novém. La Finestra in Cucina osvěžila prostory i jídelníček

Gourmetguru
  • Skupina La Collezione zastřešuje několik bister, obchodů a restaurací, ale také catering nebo obchod s vínem.
  • Gourmetguru se vydal do La Finestra in Cucina a La Bottega Bistroteka a zjišťoval, co je nového.
Nová tvář restaurace La Finestra in Cucina. Nová tvář restaurace La Finestra in Cucina. Foto: Archiv La Finestra

Proměna La Finestry

Gourmetguru si všiml, že skupina La Collezione italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho se z původně menšího podnikání stává výraznou součástí české gastronomické scény. Zastřešuje pět bister a obchůdků s delikatesami v jednom, jež spojuje název La Bottega. Provozuje také restaurace, catering nebo obchod s vínem.

Šéfkuchař Tomáš JuříkJednou z restaurací La Collezione je La Finestra in Cucina otevřená v roce 2009 a zaměřená přípravu masa pocházejícího z bio farem Itálie, Španělska a USA. Podnik stihl začátkem prázdnin zcela změnit vzhled vnitřních prostor a 10. července otevřel v novém.

O proměnu interiéru se postaralo pražské studio NOE. Restaurace si zachovala cihlové zdi i světlou barvu stěn, tmavší barvy přibyly na nábytku, nové jídelní stoly jsou z dubového masivu. Gourmetguru ocenil také pohodlná sofa uspořádaná do komorních zákoutí.

Nedotčen nezůstal ani jídelní lístek, na kterém se v druhé polovině července představí nové letní menu šéfkuchaře Tomáše Juříka. Gourmetguru zjistil, že i nová nabídka bude zaměřená na stařené hovězí maso od menších producentů, jak je v La Finestra in Cucina zvykem. Doplní ho pokrmy typické pro léto, například mořské plody. Gourmetguru se těší, až ochutná třeba carpaccio z čerstvé chobotnice nebo nové zmrzliny a sorbety.

Avokádo ke snídani v La Bottega Bistroteka

19987588 10211593277165322 477358801 n

Protože zrekonstruovaná La Finestra in Cucina v Platnéřské ulici otevírá až v pravé poledne, Gourmetguru zaskočil na snídani do sesterského podniku La Bottega Bistroteka v Dlouhé. Už od ranních hodin tu panoval ruch doprovázený energickou hudbou – pěkně po italsku.

Na kávu Gourmetguru chuť neměl, a tak si objednal čerstvou šťávu z pomeranče a grepu. K tomu požádal o mačkané avokádo s pošírovanými vejci a cereální bruschettou. Vejce byla skvěle připravená, žloutky se ladně roztékaly, zatímco bílek byl už zcela provařený.

Gourmetguru neodolal ani sladké "Jahodové zahradě" – dezertu ze sušenky, bílé čokolády a čerstvých jahod. Domů si odnesl ještě pecen chleba s brusinkami a ořechy, který sem spolu se zákusky zavážejí z holešovického bistra La Bottega Tusarova.20045832 10211593279485380 476520972 n

gourmetguru
Přeposlat
Diskuse
reklama
comments powered by Disqus

Uprchlíky přijměte do měsíce, nebo vás pošleme k soudu. Brusel dal Česku ultimátum

Ekonomice se daří nad očekávání dobře, letošní růst bude rychlejší, než se předpokládalo. Podpoří ho hlavně spotřeba domácností a export

Evropská komise dala Polsku měsíc na nápravu reformy soudnictví. Jinak zemi hrozí odejmutí hlasovacích práv

Británie od roku 2040 zakáže prodej benzinových a naftových motorů. Opatření se budou týkat i hybridů

Liglass, který získal obří zakázku v Kyrgyzstánu, nekomunikuje s tamními novináři. Místo tiskové konference jen zveřejnil video

reklama