reklama

Zápisky protivného hosta: Nápadité Nenápadné bistro. Makový bagel si rozumí s rukolou i brusinkami

Gourmetguru
Čtěte více: Gourmetguru | gastronomie
  • Bohatý výběr čerstvých plněných bagelů Gourmetguru objevil v novém pražském podniku - Nenápadném bistru v Sokolovské ulici.
  • Připravují tu dvanáct druhů náplní v pěti druzích pečiva, chleby s pomazánkou i jogurty.
Makový bagel s variací sýrů, rukolou a brusinkami v Nenápadném bistru. Makový bagel s variací sýrů, rukolou a brusinkami v Nenápadném bistru. Foto: Archiv Nenápadného bistra

V gastronomii nesběhlý přítel nedávno Gourmetgurua upozorňoval na "překlep" v menu nového pražského bistra – bagely podle něj měly být bagetami. Gourmetguru se pousmál a do Nenápadného bistra v Sokolovské ulici svého přítele vzal. Připravují tu spoustu druhů bagelů: kulatého pečiva s otvorem uprostřed, které se podobně jako bageta plní máslem, sýrem, šunkou, zeleninou i masem.

Na pečení bagelů v podniku není prostor, náplně však vznikají přímo v kuchyni bistra. "V kuchyni si kromě vybraných pekařských výrobků vyrábíme vše sami tak, abychom ručili za čerstvost a kvalitu. Veškeré polévky, pomazánky, dipy, náplně do bagelů a další vyrábíme podle našich originálních receptur," uvedl Zdeněk Holoubek, majitel společnosti Nebisto, která bistro provozuje. Do podnikání v gastronomii se nepustil poprvé, dříve pracoval jako provozní v restauracích a vlastnil v Praze stánky s občerstvením.

"Pro menší strávníky máme také variantu minibagelu. Plněné bagely vyrábíme v průběhu dne, aby byly stále čerstvé, a na přání zákazníka je rozpékáme v troubě," doplnila usměvavá baristka. Gourmetguru napočítal v nabídce dvanáct náplní a pět druhů pečiva, od bílého pšeničného po celozrnné. Zaujal ho špenátový bagel s lososem, cibulový bagel s tuňákem a vejcem i zapečený makový bagel s variací sýrů, rukolou a brusinkami, který nakonec zvolil. 

Velmi příjemná je otevírací doba, na snídani sem můžete zamířit už v sedm hodin ráno. A když nebudete mít chuť na bagel, můžete zkusit jogurt, krajíc chleba s domácí pomazánkou nebo třeba sladký minidort.

nenA padnA c

Gourmetguruovi ale pořád trochu vrtal hlavou název podniku. Dozvěděl se, že Nenápadné bistro poukazuje trochu na přístup provozovatelů – nevsází prý na masivní placenou reklamu nebo skryté reference. "Chceme si vytvořit přirozeně stabilní klientelu, která se k nám vrací, protože jí u nás chutná. V neposlední řadě je i samotné bistro umístěné tak, že napoprvé ho hodně lidí jen tak mine," doplňuje Holoubek. To může Gourmetguru potvrdit, málem totiž zašel do vedlejšího podniku.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.

gourmetguru
Přeposlat
Diskuse
reklama
comments powered by Disqus
reklama

Čeští vývojáři lobbují u státu za lepší podmínky. Hry se mohou stát vývozním artiklem jako auta, říká Bělobrádek

Co prosazují na Šumavě ekologové, je úchylka a masochismus, říká největší šumavský hoteliér Talián

Růžová kola přechází z aktivity nadšenců v byznys. Bicykly zdražují a přicházejí o duši

Česku vyhovují změny, kterými má projít Evropská unie. Premiér Sobotka je na summitu v Římě podpoří

České podnikatelské baroko: Paláce s výklenky, věžemi a mansardovými střechami i domy jako ze stavebnice

X
Nemáte-li registraci, pokračujte zde
Nepamatuji si heslo
Potřebujete poradit?
Volejte:233 071 197
e-mail: predplatne@economia.cz