Tip:

Vedle vnitřních prostor pro 240 hostů funguje také terasa, kam se vejde čtyřicet lidí.

Z nabídky:

Caprese s buvolí mozzarellou

188 korun

jarvis_5bc7417d498e15d21ef5ca36.jpeg

Špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou

139 korun

jarvis_5bc7417e498e15d21ef5ca3a.jpeg
Adresa:

L'Osteria

Národní 14
Praha 1
www.losteria.cz

Tak jako londýnský Střep výrazně ovlivnil architekturu v britské metropoli, pro Prahu se stala revolučním počinem výstavba Drnu. Výjimečná architektura (investice 1,5 miliardy korun), která získá plnou sílu až ve chvíli, kdy se fasáda zazelená, přitahuje další výjimečné subjekty. Zabydlela se zde například restaurace L'Osteria, jež se netají svou ambicí nabízet nejlepší pizzu v Praze. A k tomu další poklady italské kuchyně.

Samotné slovo Osteria znamená místo, kde se servíruje víno a jednoduché, lokální jídlo. L'Osteria, jež se usídlila v Drnu, je součástí úspěšného řetězce založeného v roce 1999, který expandoval nejprve v Německu (dnes má u našich sousedů již téměř osmdesát poboček) a později se rozšířil do dalších zemí − třeba do Švýcarska, Rakouska či Británie. A nyní je první L'Osteria také v Praze.

Jak již bylo řečeno, hlavním tahákem vedle příjemného prostředí s okouzlující hrou světel a barev a vzorné obsluhy má být právě pizza, která se připravuje o průměru 45 centimetrů. Hlavním trumfem pizzařů je samotné těsto, vyráběné podle tajného rodinného receptu s mlékem a vejci. Díky tomu je výsledná pizza tenká, křupavá a současně není vysušená.

V nabídce je 25 druhů pizzy, přičemž při první návštěvě je třeba ochutnat klasiku v podobě Margherity, případně Rusticu. Oblíbený je také styl, kdy si pár objedná jednu pizzu dohromady, přičemž každý si nechá svou polovinu jinak obložit. Potěší čerstvá pasta z vlastní manufaktury, která vyrábí zhruba 15 druhů těstovin − skvělé jsou rigatoni s omáčkou z gorgonzoly i conchiglie s masem z ráčků a humří omáčkou. A samozřejmě nechybí ani jeden z nejslavnějších italských předkrmů v podobě vitello tonnato − tedy lahodného telecího masa s tuňákovou omáčkou − či bohatá kolekce dezertů, včetně nadýchaného tiramisu. Pestrou nabídku vín doplňuje italské pivo Peroni.

Související