Romantika, špičková gastronomie, adrenalin. To vše okořeněné fantastickým výhledem na pražské památky. Světově oblíbená atrakce v podobě hodování v oblacích (oficiální název zní Dinner In The Sky) se v Praze konala již několikrát. O unikátní zážitek je však stále větší zájem, proto už nestačí víkend, ale rovnou deset dní.

Tip:

Židle na plošině jsou otáčecí, nejlepší výhled mají ti, kteří si sednou na roh.

Atrakce babího léta

V letošním roce se jeřáb se speciálním stolem pro 22 hostů nastěhuje do Riegrových sadů na Vinohradech na samotném konci léta, ve dnech od 6. do 16. září. V tento čas obvykle přichází babí léto a právě dobré počasí je důležité, neboť má výrazný vliv na samotný zážitek. Ještě důležitější je ovšem skladba menu. To letošní dostal na starost zkušený šéfkuchař a francouzský rytíř v oboru gastronomie Dalibor Navrátil.

Z nabídky:

Jednou ze specialit podávaných na plošině bude risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami shiitake a červenou řepou.

Jednou ze specialit podávaných na plošině bude risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami shiitake a červenou řepou.

Jako dezert se bude podávat pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou.

jarvis_5b61be00498e8cf857df8d60.jpeg

Sorbet s makovou omáčkou

Podávat se bude risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami shiitake a červenou řepou, hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největší hvězdou na vybroušeném menu ovšem bude mille−feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem. Autorem tohoto pokrmu je geniální francouzský kuchař Joël Robuchon a v Česku ho smějí oficiálně připravovat pouze dva šéfkuchaři. Jedním z nich je právě Dalibor Navrátil, který s legendárním šéfkuchařem léta pracoval.

Do oblak jen na drink

A jak probíhá samotné hodování v oblacích? 22 hostů usedne kolem prostorného stolu na pohodlná křesla, ke kterým jsou připásáni bezpečnostními pásy. Poté již jeřáb vytáhne plošinu do výšky 50 metrů nad zemí, kde se servíruje oběd nebo večeře. Tradičně největším zážitkem je čtyřchodová večeře konající se při západu slunce, která vychází na 3995 korun. Večeře v jiných časech bude stát 3120 korun, oběd 1534 korun a brunch 1144 korun. Pokud si hosté chtějí dát v oblacích pouze koktejl, zaplatí 995 korun. Na stránkách www.dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny.

Podívejte se, jak Dalibor Navrátil připravuje mexické avokádové guacamole.

Dinner in the sky

Šéfkuchař Dalibor Navrátil nám ukázal, jak se dělá pravé mexické avokádové guacamole.

Rozhovor s šéfkuchařem: Dalibor Navrátil

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo a jak ho připravujete?

Mám spousty oblíbených jídel, ale ani jedno z nich není nejoblíbenější. Myslím si, že by bylo smutné, kdyby kuchař měl jen jedno top jídlo. Jeden z důvodů, proč často cestuji, je poznávání světové gastronomie. Proto mám oblíbenou asijskou, balkánskou, středomořskou nebo třeba řeckou kuchyni… Ale samozřejmě si pochutnám i na naší regionální.

Adresa:

Dinner In The Sky

Riegrovy sady
Praha 2
www.dinnerinthesky.cz

Jakou národní kuchyni máte nejraději a proč?

Původně jsem si myslel, že je to gastronomie středomořská, francouzská. Ale díky cestování jsem pochopil, že v každém státě, který jsem navštívil, byla jídla, na kterých jsem si pochutnal. Ale hlavně jsem byl mile překvapen. To bych přál zažít nejen kuchařům.

Pokud byste měl vyslat jedno tradiční české jídlo na světovou gastronomickou olympiádu, jaké by to bylo?

Jakkoliv jídlo připravené ze zvěřiny nebo jehněčího masa.

Související