reklama

Le terroir: Malá velká Francie v centru Prahy

Byznys menu
Čtěte více: restaurace | jídlo | gastronomie
  • Tradiční pražská restaurace změnila s příchodem nového majitele koncepci.
  • Už se nejedná o "snobský" podnik, kde se uzavírají velké kontrakty.
  • V nabídce boduje kachna na pomerančích i grilovaná chobotnice, nechybí tučná játra foie gras s omáčkou z portského vína.
jarvis_59a6adfb498e27ac153143c3.jpeg Restaurace Le terroir Foto: Matej Slávik

Nová Le terroir je vzdušnější, živější a zábavnější. Hosté si mohou vybrat, zda zakotví ve stylovém Bistrotu Chic, zda si dají sklenku vína ve vinotéce, či absolvují velkou cestu francouzskou gastronomií v působivém gotickém podzemí.

Tip:

K francouzské gastronomii patří skvostné sýry, které si můžete objednat místo sladkého dezertu.

Le terroir byla dlouhá léta pro většinu milovníků jídla téměř zakletým či zapovězeným podnikem, a přestože zde vařil nejprve slavný Jan Punčochář a po něm další skvělý šéfkuchař Pavel Pavlík, podnik měl pověst snobské restaurace, kde se uzavírají hlavně velké obchody. To se změnilo až s novým majitelem a s příchodem francouzského šéfkuchaře. Le terroir se otevřela "světu" a také výrazně změnila koncepci, neboť místo vyhraněné fine dining restaurace začala fungovat ve třech rovinách.

Z nabídky:

Zauzená makrela, citron, nakládaná zelenina, rukola, estragonová zemina, citronovo-šafránová majonéza

255 korun

jarvis_59a6adfb498e27ac153143c7.jpeg

Grilovaná chobotnice, fazolky, špenát, květák, nakládaná mrkev, chips a omáčka z kajenského pepře

595 korun

jarvis_59a6adfb498e27ac153143cc.jpeg

Legendární bujabéza

Můžete se zastavit na sklenku vína ve vinotéce či navštívit moderní francouzské bistro se svěží atmosférou a pestrou kolekcí tradičních francouzských delikates, ať už je to bujabéza, slavná rybářská polévka z Marseille servírovaná se šafránovými brambory, nebo třeba smažená žabí stehýnka s lanýžovou omáčkou. Vše v rozumné cenové relaci, většina hlavních jídel stojí od 400 do 600 korun. Zatímco Bistrot nabízí první seznámení s autentickou francouzskou gastronomií, čtyřchodová večerní degustace v historickém podzemí je již plnohodnotnou výpravou do francouzských regionů a pečlivou kolekcí vizuálně i chuťově vybroušených pokrmů.

Exkluzivní obsah pouze pro předplatitele.

Kupte si předplatné webu již za 99 Kč na měsíc.

Úplný obsah Ekonomu a Hospodářských novin • Přihlášení až na 5 zařízeních

Předplatit

Libor Budinský
Přeposlat
Diskuse

Neinvestovat do Amazonu a Googlu byla chyba, řekl miliardář Buffett. Ke kryptoměnám je ale stále kritický

Rozpočet státu skončil loni s druhým nejlepším výsledkem za 20 let. Pomáhá ekonomický růst a vyšší výběr daní

Ochráníme demokracii před falešnými zprávami, prohlásil Macron. Připraví zákon, který umožní soudům trestat šíření lží

Do desetitisíců schránek nechodí předplacené noviny, roznášková firma nemá dostatek lidí

Volkswagen v lednu prodal rekordní množství aut, jejich počet přesáhl půl milionu. Silně rostl v Číně a Německu

reklama