Pivo se v Třebíči na Vysočině vařilo podle historických pramenů už od středověku. Stejně jako mnoho jiných malých pivovarů, ani ten třebíčský nepřežil snahu socialistických plánovačů o "konsolidaci" trhu a v roce 1972 zanikl. Na jeho místě po zbourání postavili obchodní dům. Na obnovení tradice vaření piva si město počkalo 40 let.
Postaral se o to podnikatel Juraj Urbančík, jinak také majitel úspěšné firmy Variant plus, která se zabývá velkoobchodním prodejem bezpečnostních a dalších elektronických systémů do budov. Urbančík v roce 2010 koupil v nucené dražbě areál bývalého třebíčského lihovaru, respektive spíše trosky hospodářských budov. V nich nejprve vybudoval úspěšnou restauraci. A poté došel k nápadu vařit pro ni také vlastní pivo.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111