Tip:

Nevšední zážitek nabízí takzvaný chef's table, tedy stůl umístěný na samotné hranici kuchyně, jenž může sloužit například k soukromým degustacím.

Z nabídky:

Sleď, cibule, kopr, majonéza, kruton

164 korun

jarvis_5be2dfd2498e15d21fa1357c.jpeg

Uzené vepřové žebro, hořčice, majo­néza, okurka, křen, cibule

238 korun

jarvis_5be2dfd2498e15d21fa13580.jpeg
Adresa:

Meat Beer

Washingtonova 1568/23
Praha 1
www.meatbeer.cz

Před rokem vznikl na rohu pražské Washingtonovy ulice a Vrchlického sadů ambiciózní projekt moderního hotelu Meet Me 23. Nabízí širokou škálu ubytování a služeb, od sdílených vícelůžkových pokojů hostelového typu po luxusní apartmány umožňující krátkodobý i dlouhodobý pronájem. Vše s využitím nejmodernějších technologií. Hosty přivítá virtuální recepční, pokoj si mohou odemknout pomocí smartphonu. A překvapí také hravý design, jenž je dílem architekta Jaromíra Pizingera. Ten se promítá také do osobitého, lehce industriálního interiéru zdejší restaurace, která má samostatný vchod. Díky tomu zde nenajdete atmosféru klasického hotelového podniku.

Co zde naopak najdete, je velmi povedená verze odlehčené české kuchyně s velkou dávkou kreativity. Třeba grilovaný vepřový bůček se podává s kimchi a fermentovanými ředkvičkami a ozdobený čerstvým koriandrem, což mu dodá úplně nový rozměr. Šťavnaté maso s křupavou kůrkou přímo volá po lehké příloze ve formě nakládané zeleniny a čerstvého domácího chleba.

Podobně podařený je i další z hlavních chodů, uzené vepřové žebro. To zaujme již na první pohled osobitou prezentací, stejně jako výslednou kombinací křehkého masa s hořčičnými semínky, majonézou a čerstvým křenem.

Mezi předkrmy kraluje sleď s koprovou emulzí, majonézou, zelným salátkem a čerstvým koprem. Příjemně nakyslé, kombinace chuťově výrazného sledě s aromatickým koprem je fantastická. Obdobné postavení má mezi hlavními pokrmy makrela. Grilovaná jen z jedné strany si zachovává svou delikátní jemnou chuť, jež je doplněna fenyklovým salátkem s wakame řasou, grapefruitem a grilovaným fenyklem. Příznivce si najde i dezert v podobě koblihy podávané s krémem ze zrajícího sýra.

Podívejte se, jak v restauraci Meat Beer připravují výpečky se špenátem

Zkuste skvělý špenát k výpečkům

Špenát skvěle doladíte uzeným špekem. Šéfkuchař Serhii Oseredko nám prozradil, jak připravuje pro své hosty výpečky se špenátem. Nechte se inspirovat.

Související