S velmi netradičním a v pražských podmínkách originálním fine dining konceptem přišel v posledních dnech mladý a energický restauratér Štěpán Návrat. Toho dobře známe hlavně díky jeho thajským a asijským podnikům Café Buddha (jeden je v Norské, druhý v Balbínce). Tentokrát ovšem vsadil na úplně jinou kartu a otevřel restauraci Benjamin (pojmenovanou po svém synkovi), v níž je všechno úplně jinak.
Do restaurace Benjamin se nedá přijít jen tak z ulice, je třeba si udělat rezervaci předem.
Všichni ve stejný čas
V malém prostoru v Norské ulici (hned pod Café Buddha) je pouze jedna místnost (tedy vedle kuchyně), v níž na hosty čeká jeden jediný kulatý stůl pro deset lidí. Toť vše. Sociální sdílení prostoru nabízí řada kaváren a třeba také restaurace Sansho, ale tam mají hosté na výběr. Tady ne. Stejně tak si nemohou vybrat ani čas příchodu, ani pokrmy. Oboje je dané − začátek degustace i menu je pro všechny stejné. Pokud přijdete na večeři o šesté, čeká vás šest chodů, v půl deváté pak začíná osmichodová večeře.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111