K Mincovně přibyla Tiskárna

David Kalina, jenž vede kuchyni v restauraci Mincovna na Staroměstském náměstí v Praze, se ujal funkce supervizora v novém podniku Tiskárna v Jindřišské ulici, který patří stejnému majiteli. Se šéfkuchařem Danielem Roupecem prostudovali staré recepty a sestavili jídelní lístek v duchu první republiky. Gourmetguru si nemůže vynachválit jehněčí hrudí plněné bylinkovou nádivkou a španělského ptáčka připraveného pro nás už trochu netradičně z telecí kýty s nádivkou. Všechny porce jsou opravdu poctivé a syté. K podobným jídlům patří pivo, v Tiskárně mají ale také víno − výhradně tuzemské, hlavně z Mělnicka a Litoměřicka.

Dezert pro kulturisty

Tančící dům neskrývá jen kanceláře, restauraci a galerii − jeho součástí je už čtvrtým rokem také stylový bar s vyhlídkou, který obývá zdejší osmé patro. Kromě toho, že nabízí klasické drinky i teplé nápoje, z iniciativy ředitele Galerie Tančící dům Roberta Vůjtka si tu přijdou na své i nadšenci fitness. "Když jsem byl v Londýně, mile mě překvapilo, že proteinové nápoje jsou tam samozřejmostí téměř v každém baru. Nechal jsem se inspirovat a zavedl je i tady," vysvětlil nabídku rozšířenou o "dezerty pro kulturisty", které barmani míchají přímo před hosty. Na výběr je pět druhů a základem je vždy proteinový prášek, ovoce a kokosové či mandlové mléko. Do drinků, jež stojí 99 korun, se pak přidávají lněná semínka, burákové máslo, ovesné vločky či med.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se