reklama

Zápisky protivného hosta

Čtěte více: Gourmetguru | tipy | restaurace | jídlo
jarvis_59d616fb498e27acc0bd1666.jpeg Zážitková restaurace V Zátiší na rohu Liliové ulice a Betlémského náměstí v Praze změnila v polovině září koncepci svých nedělních brunchů. Foto: gourmetguru

Nové brunche V Zátiší

Gourmetguru se dozvěděl, že vyhlášená zážitková restaurace V Zátiší na rohu Liliové ulice a Betlémského náměstí v Praze změnila v polovině září koncepci svých nedělních brunchů. Složení pokrmů už není inspirované pouze indickou kuchyní, nově zapadá do české i mezinárodní gastronomie. Brunche se zde podávají každou neděli od 11.30 do 15.00 hodin a servírují se vždy doprostřed stolu, aby bylo možné jídlo pohodlně sdílet. Skládají se vždy ze čtyř chodů, některé jsou namíchané, aby každý u stolu mohl ochutnat všechny varianty. V ceně 1090 korun na osobu je zahrnuto neomezené množství nealkoholických nápojů včetně indického lassí, italského Prosecca a tichého bílého i červeného vína.

Z nočního baru do kavárny

Na novou příjemnou kavárnu Plečnik narazil nedávno Gourmetguru na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. "Co se týče jídla, máme omezené možnosti vzhledem k menšímu zázemí. Nabídku ale budeme průběžně rozšiřovat, od začátku října přicházíme například s nabídkou švýcarských sýrů. Podáváme také kvalitní italskou kávu Gop­pion, je tu i poměrně široký výběr rozlévaných vín. V současné době zdobí kavárenské zdi obrazy od Adama Nováka, časem ale chceme vystavit i další výtvarníky," prozradil Gourmetguruovi majitel Štěpán Novák. Ten předtím 17 let vedl kavárnu, nebo spíše noční bar Ideál na Vinohradech. "Vždycky jsem chtěl denní kavárnu, ale ta původní 'kavárna' byla na místě, kam byli lidé zvyklí chodit večer," vysvětluje, proč změnil místo i koncept. V Plečnikovi připravují zákusky i pomazánky svépomocí, za pultem se střídá pět dívek.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

gourmetguru
Přeposlat
Diskuse

Centrální banka vyslala bankám jasný signál: Nemusí být vždy dobře jako dnes, chystejte se i na horší časy

Poslanci oddalují rozhodnutí o vydání Babiše a Faltýnka. Podle opozice jednají zákonodárci ANO účelově ve prospěch svého šéfa

Slováci navigují svět: Bratislavská společnost Sygic pomáhá statisícům kamionů a dodávek doručovat vánoční dárky

Díky CIA byl zmařen atentát na katedrálu v Petrohradu. Putin následně poděkoval Trumpovi za pomoc

Jistě, pane premiére: Měli jsme stisknout "jaderný knoflík" a EET úplně zrušit, říká pět soudců Ústavního soudu

reklama