reklama

Rybí nakopávák. Připravte si peruánské ceviche neboli syrové rybky v pikantní zdravé marinádě

ego!
Čtěte více: jídlo | recept | ryby
  • Jsou svěží, zdravé a taky děsně dobré.
  • Ceviche neboli rybky "uvařené" v kyselé marinádě.
  • Lehký předkrm či večeře, pohoštění k vínu i pivu anebo jen chuťovka pro prima den.
jarvis_59ccd7ba498e27ac6caa22d4.jpeg Ceviche ze pstruha s okurkovým želé a pečenou paprikou Foto: Zátiší Group

O autorství tohoto dnes již světového receptu se sice přetahuje Peru s Bolívií, ale znají ho už léta letoucí napříč celou Latinskou Amerikou. A stejně jako rybí carpaccio, tatarák, sushi či sashimi, také ceviche se časem úspěšně zabydlely na mezinárodní gastronomické scéně. Jako další pokrm ze syrových ryb, které díky šťávě z citrusů není třeba dál vařit, péct či smažit. Stačí jen vydržet pár hodin a mít ty správné suroviny.

Bílá ryba − bílé maso?

Pravda, marinované ryby nejsou nic, co bychom u nás neznali. Třeba ze severu k nám připlul skandinávský marinovaný losos, takže vlivy se prostupují a mísí. Přesto ceviche mají svou specifickou chuť a typické ingredience.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

Radana Vítková
Přeposlat
Diskuse

Firmy hýří optimismem. Lidé nejsou, zaměstnavatelé přesto chtějí nabírat jako nikdy v historii

Ve Velké Chuchli se začíná přepřahat. Rodina developera Radovana Vítka patrně ovládne firmu, která v Praze organizuje dostihy

Jsem eurofederalista, ale šéf německé SPD Schulz mě nepotěšil. Uškodil myšlence evropské federace jako nikdo jiný, řekl Zeman

V Rakousku explodoval plynový terminál, výbuch zabil jednoho člověka. Itálie se chystá na stav nouze, cena plynu stoupá

Ať nám spisy k Čapímu hnízdu přinesou do sněmovny, na policii chodit nebudeme, usnesl se imunitní výbor

reklama