reklama

Novinky v podzimních menu: Fíky s mangem, čtyřchodové brunche i pivo, které leželo 150 dnů ve sklepech

  • Kontrasty barev i chutí hrají na podzim talíře v Bellevue - počínaje fíky a datlemi s mangovým sorbetem.
  • Velkobřezenský pivovar přiveze na slavnosti Dny českého piva polotmavé pivo, které se podle tradice vařilo už na jaře.
  • V Zátiší s příchodem podzimu představili nové nedělní brunche - bohaté a vhodné ke sdílení se spolustolovníky.
Fíky, datlový koláč, ananas a mangový sorbet Fíky, datlový koláč, ananas a mangový sorbet Foto: archiv restaurace Bellevue

Kontrastní podzim v Bellevue

Podzimní barvy lahodí oku, proč tedy nevyužít jejich souznění a kontrastů i na talíři. Tak uvažoval šéfkuchař restaurace Bellevue Marek Šáda, který se jimi inspiroval. A v kontrastech šel ještě dál – využil je i v chuti.

Podzimní menu uvádí kombinace fíků, datlového koláče a ananasu přelitých mangovým sorbetem. Grilovanému srnčímu hřbetu dodávají sladký tón borůvky a podzimní les připomíná na talíři jalovec. Dezert, jemuž vévodí vodní meloun a zelená rajčata, netradičně doplňuje kari majonéza inspirovaná asijskými kuchyněmi. Menu se v restauraci podává po celé září a říjen.

Dny českého piva

Michal Rouč, vrchní sládek a ředitel pivovaru Velké BřeznoSlavnosti Dny českého piva se letos konají ve vybraných českých hospodách od 27. září do 1. října. Speciální pivo pro tuto příležitost uvařili také ve Velkém Březně, odkud na slavnosti už potřetí poputuje polotmavé pivo Březňák Originální Märzen, které se podle historické tradice připravovalo už v březnu a během léta leželo v chladných sklepech, aby ho vysoké teploty neznehodnotily.

"Pivo jsme i letos vařili v březnu tradičním způsobem na dva rmuty v původní měděné varně z roku 1933. Poté kvasilo v otevřených kádích na spilkách a dlouhých 150 dnů leželo ve sklepech," uvedl ředitel a vrchní sládek pivovaru Michal Rouč. Výsledkem je polotmavé pivo s obsahem alkoholu 5,5 % obj. a stupňovitostí 13,2 % hm. Vyznačuje se plnou chutí a příjemnou intenzivní hořkostí s jemnými karamelovými tóny. K dispozici je limitovaná edice 700 hektolitrů.

Nedělní brunch V Zátiší

Restaurace V Zátiší přichází od 17. září s nově pojatými nedělními brunchi. Složení pokrmů už nebude inspirované pouze indickou kuchyní, ale nově zabrousí také do české a mezinárodní kuchyně. Brunche se budou podávat každou neděli od 11.30 do 15.00 a servírovat se bude vždy doprostřed stolu, aby bylo možné jídlo pohodlně sdílet.

Každý brunch se bude skládat ze čtyř chodů, některé budou namíchané, aby každý u stolu mohl ochutnat všechny varianty. V ceně 1090 korun na osobu je zahrnuto neomezené množství nealkoholických nápojů včetně indického lassi, ale také prosecca, bílého a červeného vína. Za nový brunch v Zátiší zaplatíte 1090 korun za osobu. Nabídka se bude každý týden obměňovat, může vypadat například takto:

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

TZ, muh
Přeposlat
Diskuse

Čeští podnikatelé podepsali v Moskvě smlouvy za 19 miliard korun. Další dohody uzavřou v Jekatěrinburgu

O post prezidenta se utkají Drahoš se Zemanem, Topolánka lidé nechtějí, ukázal nový průzkum

Koruna poprvé od konce intervencí prolomila hranici 25,50 za euro. Je nejsilnější od června 2013

Čínská CEFC a finanční skupina Penta chtějí koupit majitele Novy. Za podíl v CME by mohly zaplatit přes 10 miliard

Článek, který tvrdí, že Československo mělo být vděčné za sovětskou okupaci, je dílem šílence s vylízaným mozkem, řekl Zeman. Medveděv se od textu distancoval

reklama