reklama

Novinky v podzimních menu: Fíky s mangem, čtyřchodové brunche i pivo, které leželo 150 dnů ve sklepech

  • Kontrasty barev i chutí hrají na podzim talíře v Bellevue - počínaje fíky a datlemi s mangovým sorbetem.
  • Velkobřezenský pivovar přiveze na slavnosti Dny českého piva polotmavé pivo, které se podle tradice vařilo už na jaře.
  • V Zátiší s příchodem podzimu představili nové nedělní brunche - bohaté a vhodné ke sdílení se spolustolovníky.
Fíky, datlový koláč, ananas a mangový sorbet Fíky, datlový koláč, ananas a mangový sorbet Foto: archiv restaurace Bellevue

Kontrastní podzim v Bellevue

Podzimní barvy lahodí oku, proč tedy nevyužít jejich souznění a kontrastů i na talíři. Tak uvažoval šéfkuchař restaurace Bellevue Marek Šáda, který se jimi inspiroval. A v kontrastech šel ještě dál – využil je i v chuti.

Podzimní menu uvádí kombinace fíků, datlového koláče a ananasu přelitých mangovým sorbetem. Grilovanému srnčímu hřbetu dodávají sladký tón borůvky a podzimní les připomíná na talíři jalovec. Dezert, jemuž vévodí vodní meloun a zelená rajčata, netradičně doplňuje kari majonéza inspirovaná asijskými kuchyněmi. Menu se v restauraci podává po celé září a říjen.

Dny českého piva

Michal Rouč, vrchní sládek a ředitel pivovaru Velké BřeznoSlavnosti Dny českého piva se letos konají ve vybraných českých hospodách od 27. září do 1. října. Speciální pivo pro tuto příležitost uvařili také ve Velkém Březně, odkud na slavnosti už potřetí poputuje polotmavé pivo Březňák Originální Märzen, které se podle historické tradice připravovalo už v březnu a během léta leželo v chladných sklepech, aby ho vysoké teploty neznehodnotily.

"Pivo jsme i letos vařili v březnu tradičním způsobem na dva rmuty v původní měděné varně z roku 1933. Poté kvasilo v otevřených kádích na spilkách a dlouhých 150 dnů leželo ve sklepech," uvedl ředitel a vrchní sládek pivovaru Michal Rouč. Výsledkem je polotmavé pivo s obsahem alkoholu 5,5 % obj. a stupňovitostí 13,2 % hm. Vyznačuje se plnou chutí a příjemnou intenzivní hořkostí s jemnými karamelovými tóny. K dispozici je limitovaná edice 700 hektolitrů.

Nedělní brunch V Zátiší

Restaurace V Zátiší přichází od 17. září s nově pojatými nedělními brunchi. Složení pokrmů už nebude inspirované pouze indickou kuchyní, ale nově zabrousí také do české a mezinárodní kuchyně. Brunche se budou podávat každou neděli od 11.30 do 15.00 a servírovat se bude vždy doprostřed stolu, aby bylo možné jídlo pohodlně sdílet.

Každý brunch se bude skládat ze čtyř chodů, některé budou namíchané, aby každý u stolu mohl ochutnat všechny varianty. V ceně 1090 korun na osobu je zahrnuto neomezené množství nealkoholických nápojů včetně indického lassi, ale také prosecca, bílého a červeného vína. Za nový brunch v Zátiší zaplatíte 1090 korun za osobu. Nabídka se bude každý týden obměňovat, může vypadat například takto:

Brunche v restauraci V ZátišíPředkrmy: Rillete z uzeného pstruha, chips z kváskového chleba, bylinková pěna; Domácí tagliatelle s lesními houbami; Paneer Cottage sýr se šafránem 

Ryba + Příloha: Pošírovaný losos, teplý salát Nicoise

Maso + dvě přílohy + omáčka: 12 hodin vařené hovězí hrudí, brambory konfitované v kachním sádle, mrkev, tuřín a hovězí šťáva 

Dezerty: Citronový tart, creme fraiche; Ochucené donuty; Domácí zmrzlina

TZ, muh
Přeposlat
Diskuse
reklama

Ázerbájdžánské dělostřelectvo se chlubí českými houfnicemi. Ministerstvo netuší, jak se do země i přes embargo dostaly

Textilka Pegas Nonwovens změní majitele, investorovi R2G Rohan budou patřit čtyři pětiny jejích akcií

Volební deník Petra Honzejka: Triumf Babiše, nástup pirátů, konec Kalouska? Pomalu. Průzkumy jsou proroctví s ručením omezeným

Zemřela herečka Květa Fialová. Představitelce filmové Tornádo Lou bylo 88 let

Zisk společnosti Philip Morris ČR vzrostl o čtvrtinu na 1,6 miliardy. Podpořilo ho zvýšení cen i růst trhu cigaret

reklama