reklama

Zápisky protivného hosta: Café de Paris otevřelo u Lennonovy zdi bistro. Brněnský Pavillon má nového šéfkuchaře

Gourmetguru
Čtěte více: jídlo | gastronomie | Gourmetguru | maso
  • Francouzská kavárna v centru Prahy Café de Paris otevřela nové bistro, majitelé plánují prostory využít i jako večerní bar.
  • Brněnský restaurant Pavillon slaví pět let fungování a představuje nového šéfkuchaře Ondřeje Dulanského.
Café de Paris se přestěhovalo na Velkopřevorské náměstí. Café de Paris se přestěhovalo na Velkopřevorské náměstí. Foto: archiv kavárny

The Wall

Přijít do Café de Paris je jako přijet do Paříže. Na tom se nic nezměnilo, ani když francouzské bistro změnilo adresu a z Maltézského náměstí se 1. května přesunulo na náměstí Velkopřevorské. Styl a design podniku majitelé zachovali, stejně jako menu.

Hlavním pilířem nabídky zůstává omáčka Café de Paris připravovaná podle ženevského receptu z 37 ingrediencí, základ tvoří máslo a byliny. Sezonnímu menu momentálně vládne supreme z kukuřičného kuřete s konfitovanou zeleninou, v nabídce je také telecí tatarák s lanýži nebo ceviche z mořských ryb s avokádem a citrusy.

Novinkou je v Café de Paris bistro s nabídkou klasických zákusků, dortů, cheesecaku, cookies a brownies. Bistro zatím funguje ve zkušebním provozu. Gourmetguru zjistil, že připravovaná druhá místnost bude vymalována ve stylu graffiti, aby odkazovala k blízké Lennonově zdi – samotné bistro se jmenuje The Wall. "Na turisty tohle spojení ale zatím moc nefunguje," říká šéfkuchař Tomáš Leibich. Doplňuje, že podnik se bude dál zaměřovat na to, aby si udržel stálé zákazníky, kteří se do Café de Paris rádi vracejí. "Máme v plánu připravit v prostoru bistra také příjemný večerní bar," přiblížil manažer restaurace Lukáš Hájek. Zatím je otevřeno do deseti hodin.

Novým šéfkuchařem brněnského Pavillonu je Dulanský

Brněnský restaurant Pavillon slaví pět let svého fungování v budově bývalé Zemanovy kavárny. Na přelomu srpna a září se také v podniku uvedl nový kuchař Ondřej Dulanský, jenž nahrazuje Jana Kaplana. Mladý ambiciózní kuchař Dulanský získával zkušenosti v olomouckém Entrée Restaurantu, předtím působil v brněnských podnicích Koishi a Castellana. "Chci se zaměřovat na tradiční, důvěrně známé české chutě," říká nový šéfkuchař.

Jan Kaplan a Ondřej Dulanský, bývalý a současný šéfkuchař brněnské restaurace PavillonNové menu představí Pavillon v říjnu. Gourmetguru zjistil, že v něm nebude chybět například tradiční svíčková na smetaně s knedlíkem. Další pokrmy připraví kuchař v duchu moderní gastronomie s důrazem na sezonnost surovin a neotřelé chuťové kombinace. "Chci dostat do našich jídel víc přírody. V létě jsem kluky z kuchyně honil do lesů a na louky, sbírali jsme lipový květ na sorbet, nakládali vlastní okurky, máme pampeliškový vinaigrette nebo bezový likér," přibližuje šéfkuchař.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.

gourmetguru
Přeposlat
Diskuse
reklama

Ázerbájdžánské dělostřelectvo se chlubí českými houfnicemi. Ministerstvo netuší, jak se do země i přes embargo dostaly

Textilka Pegas Nonwovens změní majitele, investorovi R2G Rohan budou patřit čtyři pětiny jejích akcií

Volební deník Petra Honzejka: Triumf Babiše, nástup pirátů, konec Kalouska? Pomalu. Průzkumy jsou proroctví s ručením omezeným

Zemřela herečka Květa Fialová. Představitelce filmové Tornádo Lou bylo 88 let

Zisk společnosti Philip Morris ČR vzrostl o čtvrtinu na 1,6 miliardy. Podpořilo ho zvýšení cen i růst trhu cigaret

reklama