reklama

Zápisky protivného hosta: Café de Paris otevřelo u Lennonovy zdi bistro. Brněnský Pavillon má nového šéfkuchaře

Gourmetguru
Čtěte více: jídlo | gastronomie | Gourmetguru | maso
  • Francouzská kavárna v centru Prahy Café de Paris otevřela nové bistro, majitelé plánují prostory využít i jako večerní bar.
  • Brněnský restaurant Pavillon slaví pět let fungování a představuje nového šéfkuchaře Ondřeje Dulanského.
Café de Paris se přestěhovalo na Velkopřevorské náměstí. Café de Paris se přestěhovalo na Velkopřevorské náměstí. Foto: archiv kavárny

The Wall

Přijít do Café de Paris je jako přijet do Paříže. Na tom se nic nezměnilo, ani když francouzské bistro změnilo adresu a z Maltézského náměstí se 1. května přesunulo na náměstí Velkopřevorské. Styl a design podniku majitelé zachovali, stejně jako menu.

Hlavním pilířem nabídky zůstává omáčka Café de Paris připravovaná podle ženevského receptu z 37 ingrediencí, základ tvoří máslo a byliny. Sezonnímu menu momentálně vládne supreme z kukuřičného kuřete s konfitovanou zeleninou, v nabídce je také telecí tatarák s lanýži nebo ceviche z mořských ryb s avokádem a citrusy.

Novinkou je v Café de Paris bistro s nabídkou klasických zákusků, dortů, cheesecaku, cookies a brownies. Bistro zatím funguje ve zkušebním provozu. Gourmetguru zjistil, že připravovaná druhá místnost bude vymalována ve stylu graffiti, aby odkazovala k blízké Lennonově zdi – samotné bistro se jmenuje The Wall. "Na turisty tohle spojení ale zatím moc nefunguje," říká šéfkuchař Tomáš Leibich. Doplňuje, že podnik se bude dál zaměřovat na to, aby si udržel stálé zákazníky, kteří se do Café de Paris rádi vracejí. "Máme v plánu připravit v prostoru bistra také příjemný večerní bar," přiblížil manažer restaurace Lukáš Hájek. Zatím je otevřeno do deseti hodin.

Novým šéfkuchařem brněnského Pavillonu je Dulanský

Brněnský restaurant Pavillon slaví pět let svého fungování v budově bývalé Zemanovy kavárny. Na přelomu srpna a září se také v podniku uvedl nový kuchař Ondřej Dulanský, jenž nahrazuje Jana Kaplana. Mladý ambiciózní kuchař Dulanský získával zkušenosti v olomouckém Entrée Restaurantu, předtím působil v brněnských podnicích Koishi a Castellana. "Chci se zaměřovat na tradiční, důvěrně známé české chutě," říká nový šéfkuchař.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

gourmetguru
Přeposlat
Diskuse

Čeští podnikatelé podepsali v Moskvě smlouvy za 19 miliard korun. Další dohody uzavřou v Jekatěrinburgu

O post prezidenta se utkají Drahoš se Zemanem, Topolánka lidé nechtějí, ukázal nový průzkum

Koruna poprvé od konce intervencí prolomila hranici 25,50 za euro. Je nejsilnější od června 2013

Čínská CEFC a finanční skupina Penta chtějí koupit majitele Novy. Za podíl v CME by mohly zaplatit přes 10 miliard

Článek, který tvrdí, že Československo mělo být vděčné za sovětskou okupaci, je dílem šílence s vylízaným mozkem, řekl Zeman. Medveděv se od textu distancoval

reklama