reklama

Zápisky protivného hosta: Signature, luxusní restaurace na brněnské dálnici

Gourmetguru
Čtěte více: Gourmetguru | restaurace | kasino | Brno | D1
  • Otevřít luxusní restauraci hned vedle kasina a ještě ke všemu na dálnici působí trochu jako troufalost.
  • Tímhle způsobem však úspěšně funguje olomoucký podnik Entrée Přemka Forejta.
  • Gourmetguru se vypravil do Brna, kde otevřela restaurace Signature přímo u exitu 182.
Restaurace Signature v Popůvkách za Brnem. Restaurace Signature v Popůvkách za Brnem. Foto: Archiv restaurace Signature

Symbiózu luxusní restaurace a kasina Gourmetguru už delší dobu pozoruje na olomouckém předměstí Hodolany, kde funguje Entrée Restaurant v čele s šéfkuchařem Přemkem Forejtem. Nyní na podobnou kombinaci narazil také na dálnici D1, kde u exitu 182 sídlí restaurace Signature. Restaurace a kasino mají však v tomto případě jiné majitele.

Objekt, ve kterém se nyní restaurace spolu s hotelem a kasinem Victory nachází, byl dlouhá léta rozestavěný a v žalostném stavu. "Když jsme se tu byli podívat, běhal mi místy až mráz po zádech," uvádí Lumír Sendrei, který spolu s podnikatelem Jiřím Lešikarem restauraci v Popůvkách za Brnem koncem minulého roku otevřel. Ani jeden není v gastronomii nováčkem – Sendrei působil jako sommeliér v pražském Obecním domě a Jiří Lešikar jako provozní restaurací Soho a Zdenek’s Oyster Bar, rovněž pražských.

Ve spolupráci s architektem Pavlem Křížem nyní za Brnem zřídili restauraci s designovým interiérem složeným z dřevěného obložení a živých mechových stěn, které působí zklidňujícím dojmem. "Sousedství s kasinem není úplně ideální, spoustu hostů to může odradit," uvědomuje si Sendrei.

Pavel VeltruskA 2O kuchyni se tu stará šéfkuchař Pavel Veltruský, který se na Moravu přesunul z pražské usedlosti Salabka a dříve získával zkušenosti na zaoceánských lodích, v komplexu hotelů Marriot či tříhvězdičkové michelinské restauraci Waterside Inn v britském městečku Bray.

Gourmetguru ochutnal studený hráškový krém s uzeným lososem. Nízká teplota polévky, která je obvyklá spíš v horké variantě, na úvod příjemně překvapila jemnou chutí s výrazným tónem uzené ryby. Následovaly domácí gnocchi carbonara s vydatnou porcí opečené slaniny a syrovým žloutkem uprostřed. A protože si Gourmetguru jen málokdy odpustí kachnu, je-li v nabídce, menu završil ještě grilovaným foie gras s pečeným ovocem, které nemělo chybu.

"Nechceme hosty jen nakrmit a nalít jim sklenku výtečného vína. Naším záměrem je neustále překvapovat," dodal Lumír Sendrei. Gourmetguru uznává, že to se restauraci Signature díky volbě nečekané polohy v kombinaci s vysokou gastronomií povedlo.Restaurace Signature Brno. Foto: Gourmetguru

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.

gourmetguru
Přeposlat
Diskuse
reklama
comments powered by Disqus

Firmy ve světě vyplácejí největší dividendy v historii. Pražská burza patří k nejatraktivnějším v Evropě

Mandátový a imunitní výbor nevěří policistům. O Babišovi a Faltýnkovi rozhodne, co poslancům řekne žalobce

FlixBus tlačí na RegioJet. Jestli v boji podlehneme, přesuneme všechny autobusy do Německa, říká Jančura

Sloupek Martina Malého: Bolševická privatizace slov aneb Jak si komunisti přivlastňovali slova a otáčeli je tak, že se z nich stala karikatura

Apple opouští projekt samořízeného vozu. Podle NY Times se soustředí jen na samotnou technologii

reklama