reklama

Zápisky protivného hosta: Hotel Kristian pod Boubínem nabízí poctivou šumavskou gastronomii

Gourmetguru
Čtěte více: Gourmetguru | jídlo | restaurace | Šumava
  • Ve vesnici Kubova Huť mezi šumavskými kopci Gourmetguru objevil nový ambiciózní podnik.
  • Hotel s restaurací Kristian pozvedá gastronomickou pověst místa, kde se kříží několik turistických i cyklistických tras.
Zabijačkový guláš a rump steak v restauraci Hotelu Kristian na Šumavě. Zabijačkový guláš a rump steak v restauraci Hotelu Kristian na Šumavě. Foto: gourmetguru

V šumavské vesničce Kubova Huť, kde přímo pod horou Boubín stojí nejvýše položená železniční stanice v Čechách, najdete několik restaurací. Jejich majitelé se střídají a málokterá z nich má otevřeno denně, Gourmetguru proto s potěšením zaznamenal, že se tu začátkem května otevřel zrekonstruovaný hotel s restaurací Kristian. Stojí jen pár metrů od východiště turistických i cyklistických cest do okolní přírody.

V přízemí hotelu se Gourmetguru usadil do dřevem obložené restaurace a poté, co se pokochal výhledem na Boubín skrz prosklenou stěnu, nahlédl do kuchyně, která je otevřená. Pár stolů zabrala skupina německých turistů, o kus dál seděli cyklisti. Svého jídelního lístku se hned dočkal i Gourmetguru. Nabízená jídla byla převážně masová – objevila se mezi nimi čtvrtka pečené kachny, uzená roštěná, steak z hovězí svíčkové nebo daňčí medailonky. Nechyběly ale ani zeleninové saláty.

Zabijačkový guláš v restauraci Hotelu Kristian.Gourmetguru si z nabídky vybral zabijačkový guláš. Poctivý pokrm korunovalo velké množství nahrubo nakrájené cibule a k zakousnutí dostal Gourmetguru čtyři křupavé topinky na bylinkovém oleji. K tomu si objednal polotmavý ležák Klostermann ze strakonického pivovaru.

Když mu trochu slehlo, vyzkoušel ještě rumpsteak s omáčkou z červených fazolí a kukuřice. Jako přílohu k němu dostal opečený brambor. Plátky masa si nechal Gourmetguru středně propéct a šťavnaté maso z hovězí květové špičky se jen rozplývalo. Brambory měly tmavou kůrku a dobře propečený střed, fazolová omáčka přidala lehkou pikantnost.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

gourmetguru
Přeposlat
Diskuse

Středoškoláci se budou učit, co firmy opravdu potřebují. Změna výuky se dotkne téměř každého druhého

Za internet z USA mohou Češi zaplatit jako za nové auto. Matky českých operátorů si přitom často účtují mnohem méně

Sílící koruně navzdory. Export míří k čtyřbilionovému rekordu, na euro už přechází i malé firmy

Čeští poslanci ve službách Kremlu. Vzniká hnutí odporu kolem Bendy, děsí se, kam až Moskva uvidí

Mugabe zatím odmítl rezignovat. Po jeho konci by ale Zimbabwe mohl vést tyran zvaný Krokodýl

reklama