reklama

Zápisky protivného hosta: Hotel Kristian pod Boubínem nabízí poctivou šumavskou gastronomii

Gourmetguru
Čtěte více: Gourmetguru | jídlo | restaurace | Šumava
  • Ve vesnici Kubova Huť mezi šumavskými kopci Gourmetguru objevil nový ambiciózní podnik.
  • Hotel s restaurací Kristian pozvedá gastronomickou pověst místa, kde se kříží několik turistických i cyklistických tras.
Zabijačkový guláš a rump steak v restauraci Hotelu Kristian na Šumavě. Zabijačkový guláš a rump steak v restauraci Hotelu Kristian na Šumavě. Foto: gourmetguru

V šumavské vesničce Kubova Huť, kde přímo pod horou Boubín stojí nejvýše položená železniční stanice v Čechách, najdete několik restaurací. Jejich majitelé se střídají a málokterá z nich má otevřeno denně, Gourmetguru proto s potěšením zaznamenal, že se tu začátkem května otevřel zrekonstruovaný hotel s restaurací Kristian. Stojí jen pár metrů od východiště turistických i cyklistických cest do okolní přírody.

V přízemí hotelu se Gourmetguru usadil do dřevem obložené restaurace a poté, co se pokochal výhledem na Boubín skrz prosklenou stěnu, nahlédl do kuchyně, která je otevřená. Pár stolů zabrala skupina německých turistů, o kus dál seděli cyklisti. Svého jídelního lístku se hned dočkal i Gourmetguru. Nabízená jídla byla převážně masová – objevila se mezi nimi čtvrtka pečené kachny, uzená roštěná, steak z hovězí svíčkové nebo daňčí medailonky. Nechyběly ale ani zeleninové saláty.

Zabijačkový guláš v restauraci Hotelu Kristian.Gourmetguru si z nabídky vybral zabijačkový guláš. Poctivý pokrm korunovalo velké množství nahrubo nakrájené cibule a k zakousnutí dostal Gourmetguru čtyři křupavé topinky na bylinkovém oleji. K tomu si objednal polotmavý ležák Klostermann ze strakonického pivovaru.

Když mu trochu slehlo, vyzkoušel ještě rumpsteak s omáčkou z červených fazolí a kukuřice. Jako přílohu k němu dostal opečený brambor. Plátky masa si nechal Gourmetguru středně propéct a šťavnaté maso z hovězí květové špičky se jen rozplývalo. Brambory měly tmavou kůrku a dobře propečený střed, fazolová omáčka přidala lehkou pikantnost.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

gourmetguru
Přeposlat
Diskuse

Živě: Merkelová se stane počtvrté kancléřkou. Německu bude nejspíše vládnout v koalici se Zelenými a FDP

Komentář Teodora Marjanoviče: Na tváři Merkelové zůstal úsměv

Zemřel herec Jan Tříska. Podlehl zranění po pádu z Karlova mostu

Tomio Okamura žije se svými voliči v jiném světě. Starší bratr Hayato se ho snaží v kampani narušit

Volební deník Petra Honzejka, díl první: Supertrable superdebaty ČT a příslovečná lidovecká stálost

reklama