reklama

Divoký mořský vlk se žlutou řepou a černým česnekem. Nové menu v Bellevue je barevné, hravé a svěží

Čtěte více: jídlo | gastronomie | Bellevue | jarní menu
  • Šéfkuchař Bellevue představil menu, jehož základem jsou evropské suroviny ze sousedních trhů.
  • Marek Šáda vybral selečí maso z německé farmy nebo jehněčí od rakouských pastýřů.
Divoký mořský vlk, žlutá řepa, černý česnek, podmáslí a estragon. Divoký mořský vlk, žlutá řepa, černý česnek, podmáslí a estragon. Foto: Archiv restaurace

Do restaurace Bellevue přišel před několika měsíci kreativní šéfkuchař Marek Šáda, který působí také v nedalekém Mlýnci. Šáda, který se nebojí neotřelých nápadů, v ambiciózní restauraci vytváří nápaditá a hravá jídla. Od května v Bellevue připravuje nové menu, které voní jarem i nádechem léta, po které bude hostům k dispozici.

Marek Šáda se poohlédl po blízkém evropském trhu, na němž vybral suroviny. Za zmínku stojí kotletky z "Hohenlohe" selete, kroupy, brambory, majoránka a omáčka z bílého zelí, které jsou dováženy z Německa. Z farmy, která byla opakovaně oceněna za nejkvalitnější vepřové maso v Německu.

Zajímavý, ale tradiční původ má pokrm, jehož základem je ruppinský jehněčí hřbet doplněný medvědím česnekem, lilkem, bulgurem a jogurtem. Maso pochází z německého Brandenburgu od pastýřů, kteří si předávají znalosti po generace. Jehňata se živí výhradně mateřským mlékem a čerstvou trávou na pastvinách okolo Rýna.

Divoký mořský vlk v kombinaci se žlutou řepou, černým česnekem, podmáslím a estragonem je příkladem jídla, které zdůrazní chuťový rozdíl mezi přirozeným a farmovým chovem. Tyto ryby se chytají na udici nebo dlouhé rybářské šňůry z malých lodí, které jsou na moři nanejvýš jeden den – této metodě se říká petit bateau. Mořský vlk nebo kambala, kterou také najdete na novém menu v Bellevue, jsou za 48 hodin od ulovení v restauraci a poté co nejdříve talíři.

Jarní menu restaurace Bellevue

 Kotletky z "Hohenlohe" selete, kroupy, brambory, majoránka a omáčka z bílého zelí 
◼ Ruppinský jehněčí hřbet, medvědí česnek, lilek, bulgur a jogurtem
◼ Divoký mořský vlk, žlutá řepa, černý česnek, podmáslí a estragon

◼ Bílý chřest, bio vejce, kachní prso, kerbík
◼ Langustýnky, těstovinová rýže, bisque, Comté
◼ Hovězí carpaccio, nakládané houby, křenová majonéza
◼ Kotletka z divoké kambaly, žampiony, kapary, olivy, kaviár
◼ Telecí svíčková, karotka, chřest a omáčka z jarních hub
◼ Nadívaná křepelka "Les Landes", smrži a foie gras, hrášek, cuketa, albureta omáčka
◼ Pěna z červené řepy a bílé čokolády, kokos, sezam, maracuja

muh
Přeposlat
Diskuse
reklama
comments powered by Disqus

Rekordnímu počtu Čechů končí fixace hypoték, banky se o ně poperou. Úroky porostou pomaleji, než se čekalo

Říkejte mi Babiš. Šéf hnutí ANO po nuceném odchodu z vlády rozjel volební kampaň v regionech

V Česku se pátrá po bakterii, která na jihu Evropy ničí kilometry plantáží. Nakažené mohou být sazenice ze Španělska

Kolem zkrachovalé vagonky Legios krouží podnikatel Strnad. K jejímu získání vede ale dlouhá cesta

Sociální sítě Miloše Čermáka: Pět věcí, které bychom měli dělat, i když nám o nich tvrdili, že se dělat nemají

reklama