reklama

Programovala jsem odmala, říká zakladatelka TeskaLabs. V řízení firmy napůl s exmanželem vidí výhody

Pracovní oběd
  • Vladimíra Tesková dokáže IT řešení uplatnit i v mezilidských vztazích.
  • Dokládá to mimo jiné úspěšný start-up TeskaLabs zabývající se zabezpečením pro aplikace a internet věcí, jehož je spoluzakladatelkou.
  • Poobědvala s námi v thajské restauraci Kiindi.
jarvis_58ca7fbd498e5bf8448653e1.jpeg Vladimíra Tesková, spoluzakladatelka a provozní ředitelka firmy TeskaLabs Foto: HN - Libor Fojtík

Kdybych nevěděla, že je Vladimíra Tesková z Jablonce, tipovala bych nějaké španělské město. Mohou za to její tmavé vlnité vlasy, černě orámované hnědé oči a především temperament, s nímž gestikuluje a hovoří na vyšším rychlostním stupni. Přesto po pár minutách rozhovoru vyloučím možnost, že by byla spoluzakladatelka firmy TeskaLabs impulzivním typem člověka.

Její mysl pracuje spíš jako analytická jednotka s rychlým vyhodnocováním. "Jsem provozní ředitelka společnosti a dělám všechno pro to, aby věci fungovaly. Ale když se nějaký problém vyskytne, přepnu na jakýsi pohotovostní mód, ve kterém funguji skoro až autisticky. A nedám pokoj, dokud se to nevyřeší," říká o sobě.

Zmíněnou společnost založila Tesková před necelými třemi lety s bývalým manželem Alešem Teskou. Poskytuje zabezpečení pro mobilní aplikace a internet věcí.

"Představte si, že jste vyvinula úspěšnou aplikaci, kterou si stáhne deset tisíc lidí. No jo, ale co když ji začnou všichni najednou používat? V té chvíli nastupujeme my, zajistíme, aby byla data absolutně zabezpečena a aby to běželo přesně tak, jak chcete. Mezi produkty, které pomáháme zajišťovat, patří třeba aplikace eKasa pro elektronickou evidenci tržeb. V tuhle chvíli jsou k ní připojeny desítky tisíc zařízení," uvede příklad moje společnice a kývne směrem k pokladně v restauraci, ačkoliv samozřejmě nevíme, pomocí které aplikace zrovna tady, v thajském podniku Kiindi v Michelské ulici v Praze, EET řeší.

Pracovní oběd se spoluzakladatelkou a provozní ředitelkou firmy TeskaLabs Vladimírou Teskovou

"Chodím sem hlavně na pracovní obědy. Jsem vegetariánka a jejich menu je k takovým hostům vstřícné," říká IT specialistka, když si objednává pálivou restovanou rýži s curry pastou a směsí zeleniny. "Ostré mám ráda, ale musela jsem se k němu projíst, abych mohla ocenit druhy pálivosti. Někdy udeří hned, někdy má pomalejší nástup."

Restaurace KiinDi

◼ Podnik se prezentuje jako moderní thajská kuchyně a této pověsti se snaží celkem úspěšně dostát. Ceny jsou přijatelné, nejspíš i proto, aby sem neváhali zajít lidé z administrativní budovy BB centra, v jejímž přízemí restaurace sídlí.

◼ Obsluha je milá, ale ve špičce poněkud přetížená. Může se stát, že budete muset svoji objednávku personálu připomenout stejně jako my domácí thajský ledový čaj, což je mimochodem velmi povzbuzující nápoj.

Nechám se těmi slovy unést. Ačkoliv v mém případě stačí jemně posypat jídlo pálivou paprikou, abych měla slzy v očích, volím pokrm označený dvěma papričkami z poledního menu. Zaujme mě máslová omáčka se skořicí a bazalkou, kterou má být polité hovězí maso s lilkem.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

Tereza Hromádková
Přeposlat
Diskuse

Na Václavském náměstí vystoupili i prezidentští kandidáti. Horáčkovi to nebylo umožněno, Hilšer mu nabídl část svého času

Tisíce lidí si připomínají události 17. listopadu. Babiš s Okamurou sklidili kritiku

V Mladé Boleslavi začne Škoda Auto vyrábět elektromobily. První vozy vstoupí na trh od roku 2020

Tesla představila elektrokamion a modernizovaný vůz Roadster. Někteří analytici firmu kritizují, že vyrábí "drahé hračky" a nedbá na zisk

Výročí 17. listopadu je poslední svátek, který lidé v Česku ještě opravdu slaví, říká historik Jiří Padevět

reklama