Do vinohradského podniku Monolok cafe chodí Tomáš a Zuzana Babincovi poměrně často. "Mají tu výborné lívance a omelety," pochvaluje si Tomáš. Vášeň pro dobré jídlo ostatně mladý pár motivovala k tomu, aby začal vyrábět Čongrády – tradiční domácí paštiky a další masové speciality. Na otázku, jak se z rodné Trnavy ocitli v Praze, má usměvavý mladík svéráznou odpověď: "Přijeli jsme autem, po D jedničce." A podobně přímočará jejich cesta skutečně byla.

Poznali se díky společným přátelům a od té doby jsou pořád spolu – a na nervy si prý nelezou. Možná proto, že jsou každý jiný. "Já jsem workoholik a současná práce se mi hodně promítá do soukromého života. Zuzka to umí krásně utnout. Máme dvě děti, ale já občas říkám, že máme tři. Firmě jsme obětovali spoustu času a vybudovali jsme ji od nuly, to pro mě hodně znamená," přiznává Tomáš s tím, že by občas možná mohl trochu zvolnit.

Touha objevovat

Vystudovaného fyzioterapeuta, příležitostného grafika a fotografa Tomáše uhranula gastronomie už jako malého kluka, nikdy předtím se jí ale profesionálně nevěnoval. "Ještě když jsme bydleli na Slovensku, zkoušel jsem psát amatérský blog o jídle, což tehdy ještě nikdo nedělal. Dneska jsou blogeři všichni," vypráví. Problém byl i v tom, že gastronomická scéna na Slovensku nemá tolik podporovatelů jako ta česká.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se