V pražské ulici Na Perštýně se ve středu 7. června odehrála velkolepá otvíračka Pohostince Monarch. V restauraci s českou a rakousko-uherskou kuchyní připomínají původní tapas bar pouze dekorace v podobě statných býčích hlav.

Gourmetguru nemohl první den "ostrého" provozu v podniku chybětV menu restaurace, za kterou stojí společnost Premier Wines & Spirits (PWS), objevil například paštiku z kachních jater, sledě marinované ve kvašeném zelí, telecí tatarák či konfitované kachní stehno s lokši. "Jsem si jistý, že tradiční kuchyně s moderními prvky hosty osloví," podotkl s úsměvem podnikatel Martin Nejedlý, spolumajitel a hlavní investor PWS.

Jan Volšička, šéfkuchař Pohostince MonarchGarantem a supervizorem obnoveného podniku je šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace Grand Cru Lodecká 4. Ze svého týmu vybral nového šéfkuchaře Pohostince Monarch Jana Volšičku. Ten v minulosti působil mimo jiné v pražské restauraci Gordona Ramsayho Maze, v Hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně či ve steak housu George Prime Steak. Několik let sbíral zkušenosti také ve Velké Británii.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se