reklama

Na istrijské lanýže do Chorvatského Mlýna

Byznys menu
Čtěte více: restaurace | jídlo | gastronomie
  • Chorvatský Mlýn zaměřený na pokrmy z čerstvých ryb, plodů moře a sezonních středomořských surovin zahajuje sezonu bílých lanýžů.
  • Potěší těstoviny s bílým lanýžem i fantastické kalamáry.
  • V nabídce je i lanýžová zmrzlina.
Restaurace Chorvatský Mlýn Restaurace Chorvatský Mlýn Foto: Matej Slávik

Stálice pražské gastronomické scény zaměřená na pokrmy připravené z čerstvých ryb, plodů moře a sezonních středomořských surovin zahajuje sezonu bílých lanýžů, která potrvá až do poloviny ledna.

Tip:

Milovníkům dezertů by neměla uniknout lahodná kremšnita připravená z vyšlehaného žloutkového krému a jemného listového těsta.

Každý rok se v istrijských lesích nasbírá kolem dvanácti tun bílých lanýžů, které mají stejnou kvalitu jako o fous slavnější, ale jinak totožné lanýže z Piemontu. Ostatně téměř polovina istrijských lanýžů míří právě na legendární trh v Albě. Pár kilogramů intenzivně voňavé houby potěší také hosty Chorvatského Mlýna, neboť bílé lanýže budou od začátku října až do poloviny ledna jedním z pilířů podzimního menu.

Exkluzivní obsah pouze pro předplatitele.

Kupte si předplatné webu již za 199 Kč na měsíc.

Aktivace předplatného okamžitě a snadno ve 3 krocích • Přihlášení až na 5 zařízeních • Úplný obsah Ekonomu a Hospodářských novin

Předplatit

Libor Budinský
Přeposlat
Diskuse

Česko čeká, zda před Vánoci znovu porostou sazby. Inflace v listopadu zpomalila, odhadují ekonomové

Investice do firem řízených ženami nám vynesou až 20 procent ročně, řiká spolumajitelka fondu Espira

Svět zatají dech. Musk otestuje na začátku roku obří raketu, cesta ke kolonizaci Marsu se otevře

Nechceme být levní, Češi na potravě pro psy a kočky nešetří, říká výrobce prémiových granulí

Žalobci asi odloží případ miliardové stavby jaderného meziskladu v Temelíně. Nejsou důkazy, že byl předražený

reklama