Home, celým názvem Home by Unic, je nová hotelová restaurace s velmi zajímavým konceptem, který připravil šéfkuchař Petr Šmrha. Jídla na menu jsou totiž rozdělena podle zdroje či původu hlavní suroviny do sekcí ze zahrady, z lesa, z pole či jezera a řeky.
V Home sázejí na piva z frýdlantského zámeckého pivovaru, ochutnejte třeba černou Kateřinu.
Signature dezertem v Home se stala laskonka, třeba medová či ořechová, která se podává tu se zmrzlinou z červené řepy, tu zas s jahodami a rebarborou.
Raci až ze Španělska
Tím je dána poměrně jasná orientace na sezonnost a lokální původ produktů, ostatně v menu je také mapa farmářů, s nimiž kuchyně spolupracuje. Šéfkuchař se navíc hlásí k odkazu Magdaleny Dobromily Rettigové, jejíž kuchařka kdysi znamenala revoluci v české kuchyni, a i když od jejího vydání brzy uplyne již dvě stě let, z kuchařského pohledu je stále velmi inspirativní. Byť mnoho tradičních surovin už u nás není k mání, jako třeba raci, které musí (a to je snad jediná velká výjimka) šéfkuchař vozit ze Španělska − jen aby mohl mít v nabídce lahodný račí krém dochucený šťovíkem a fenyklem, který bude jednou z ozdob podzimního menu.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111