reklama

Michelinský šéfkuchař uvaří pro hosty v oblacích

Byznys menu
Čtěte více: restaurace | jídlo | Praha | gastronomie
  • V září se do Prahy na 10 dní vrátí "Dinner in the sky", večeře servírovaná v oblacích.
  • Kuchyně se tentokrát ujme vídeňský šéfkuchař Roland Huber, jenž si za své umění vysloužil michelinskou hvězdu.
  • Huber vaří ze sezonních a lokálních surovin, rád používá třeba úhoře z Neziderského jezera, jehněčí maso z Alp či čerstvé houby.
jarvis_59809504498e27acf5b67f18.jpeg Kulinární událost Večeře v oblacích se pořádá ve 40 zemích světa. Foto: Archiv restaurace
Tip:

Nejlevnější atrakcí je drink či bublinky servírované v oblacích – to stojí 790–950 korun.

Adresa:

Dinner in the sky

Riegerovy sady
Praha 2
www.dinnerinthesky.cz

V Evropě stále oblíbenější atrakce Dinner in the sky se vrací na začátku září do Prahy. A nikoli pouze na víkend, jako tomu bylo v loňském roce, ale rovnou na deset dní.

Od 1. do 10. září tak mají Pražané i všichni návštěvníci metropole příležitost poobědvat či povečeřet vysoko nad pražskými střechami. Plošina s jeřábem se zabydlí stejně jako v minulém roce v Riegerových sadech na Vinohradech, odkud je − tedy z výšky 50 metrů nad zemí − nádherný výhled na město, zvlášť v čase západu slunce. Ale atrakcí v oblacích čeká na zájemce mnohem víc, od klasických obědů a večeří až po kratší "výlety" do vzduchu vyplněné sklenkou bublinek či drinkem.

jarvis_59809504498e27acf5b67f1c.jpeg
Menu pro pražskou atrakci „Dinner in the sky“ připraví proslulý vídeňský šéfkuchař Ronald Huber.
Foto: archiv Restaurace

Večeře plná adrenalinu

Oblíbený mezinárodní projekt Večeře v oblacích putující po evropských metropolích spojuje hned několik unikátních zážitků. Na prvním místě je to poněkud adrenalinové prostředí, neboť hosté sedí za stolem ve výšce padesáti metrů víceméně ve volném prostoru − jsou pouze "přikurtováni" ke svým křeslům. Dalším zážitkem je fantastický výhled na město a v neposlední řadě pak konzumace pokrmů fine diningové kuchyně.

Romantický západ slunce

Kulinární část zážitku dostal na starost zkušený vídeňský šéfkuchař Roland Huber, jenž si za své umění vysloužil michelinskou hvězdu. Domovským podnikem Rolanda Hubera je vídeňská restaurace Le Ciel sídlící v sedmém patře luxusního hotelu The Grand. Roland Huber vaří ze sezonních a lokálních surovin, rád používá třeba úhoře z Neziderského jezera, jehněčí maso z Alp či čerstvé houby. Oběd je koncipován jako tříchodový, večeře bude mít o jeden chod více. A jaké jsou ceny? Večeře při západu slunce vychází na necelé 4 tisíce korun, večeře v jiných časech bude stát 3245−3495 korun, oběd vychází na 1595−1695 korun.

Libor Budinský
Přeposlat
Diskuse
reklama
comments powered by Disqus

Zemědělci přestávají nakupovat půdu, je pro ně příliš drahá. Cenu vyhnaly levné úvěry i zájem investorů

Třeba se operátoři polepší sami. Pokud to nepůjde jinak, přistoupíme k regulaci, říká radní ČTÚ

Policie zabila tři ze čtyř podezřelých z útoku v Barceloně, tvrdí španělská média

Škoda přišla o zakázku snů za téměř 17 miliard korun. Varšava neměla na více než 200 tramvají dostatek peněz

Útok ve finském Turku nepřežili dva lidé. Policie útočníka postřelila a zatkla

reklama