Slovo Monarch patří k Perštýnu snad od nepaměti, ale teprve nyní se nabídka podniku dokonale shoduje s jeho názvem. Před pár týdny otevřený Pohostinec Monarch se zaměřil na původní českou a rakouskou kuchyni z doby monarchie.

Na Perštýně se v posledních letech vystřídala řada konceptů, naposledy Monarch fungoval jako moderní tapas gastrobar. Nyní se vrací k podstatě pražské gastronomie a nabízí moderně připravená jídla tradiční české a rakouské gastronomie z přelomu 19. a 20. století.

Tip:

Mezi dezerty kralují borůvkové vdolky s tvarohovou zmrzlinou.

Dohled zlatého kuchaře

Pod celým konceptem i stávající podobou menu je podepsán šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář, který před nedávnem v prestižní anketě Zlatý kuchař obhájil první místo pro nejlepšího šéfkuchaře v zemi a který je současně velkým milovníkem klasické kuchyně prezentované v moderní podobě (jenom připomeňme, že jak Grand Cru, tak Monarch patří společnosti Premier Wines & Spirits). Výkonným šéfkuchařem Pohostince je pak Jan Volšička.

Z nabídky:

1. Telecí řízek s moravským bramborovým salátem

295 korun

jarvis_594a70e0498e9b936c6ef789.jpeg

2. Konfitované kachní stehno pečené na dřevěném uhlí se sladkým zelím a lokšemi

315 korun

jarvis_594a70e0498e9b936c6ef78d.jpeg

3. Dušené hovězí žebro v červeném víně, bramborová kaše

450 korun

jarvis_594a70e0498e9b936c6ef791.jpeg

Kapustnice se švestkami

Z předkrmů potěší telecí tatarák s křepelčím vejcem a smaženými kapary, svěží nakládané papriky s výborně namíchanou sýrovou pomazánkou z brynzy či mrkev připravená v oblíbeném grilu Josper a servírovaná s kousky řepy, feta sýru a rozmarýnovým medem. Jako skvělý životabudič můžeme doporučit slavnou slovenskou "zelňačku" kapustnici, která se připravuje se sušenými švestkami a klobásou a v zemi našich sousedů nesmí chybět na žádné vánoční či silvestrovské tabuli.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 60 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.