Do pomyslného boje o nejlepší burger v metropoli vstoupilo příjemné bistro umístěné na Senovážném náměstí loni na jaře a brzy se propracovalo mezi nejprestižnější burgerové adresy v Praze.

Tip:

Komu zůstane po burgeru místo na dezert, může ochutnat klasiku v podobě čokoládového koláče s arašídovým máslem, případně vyzkoušet domácí lívance s citronovým tvarohem.

Za boom burgerů a jejich přestup z fastfoodové do zážitkové gastronomie vděčíme především vinohradské legendě Dish, která otevřela dveře dalším specializovaným burgerhousům. Jedním z nich je také podnik Meat & Greet s krásnou sestavou deseti pečlivě vypilovaných burgerů, připravených z prémiového masa irského anguse, který žije celý rok venku v poměrně stálé teplotě na pastvinách s dostatkem zelené trávy.

Z nabídky:

1. MAG – hovězí maso s čedarem, slaninou, česnekovou pažitkovou majonézou, kečupem a gratinovanými rajčaty

185 korun

2. Jalapeňos plněné vyzrálým čedarem, obalované v panko strouhance s bylinkovým dipem ze zakysané smetany

99 korun

Každé ráno čerstvě mleté

Maso na burgry připravuje šéfkuchař ze čtyř částí býčků a jalovic tak, aby bylo dostatečně křehké a současně i šťavnaté, přičemž maso se mele každé ráno čerstvé. Přestože Meat & Greet nabízí bohatou kolekci burgerů, téměř polovina lidí stejně volí klasický burger MAG, kombinující maso s vyzrálým čedarem, slaninou, česnekovo-pažitkovou majonézou a domácím kečupem. Na druhém místě pak stojí Crispy dochucený vídeňskou cibulkou. Nejpikantnějším burgrem v nabídce je "italská" Calabra, kde je maso doplněné italským grilovaným salámem a salsou z pečených zelených chilli papriček, jejichž ostře pálivou chuť zjemňuje mascarpone.

Dýňová omáčka s parmezánem

Velmi oblíbený je také nasládlý burger Camemberry, jehož jméno je odvozené od slavného sýru, který je doplněn brusinkovou omáčkou a majonézou ze zeleného pepře. Ta je stejně jako další omáčky − třeba dýňová omáčka s parmezánem či jalapeňos a koriandrová omáčka − vyráběna v kuchyni. A domácí jsou také velmi povedené hranolky, připravované z výborných brambor od českého farmáře. Jako předkrm či na zahnání malého hladu poslouží jak smažené jalapeňos plněné vyzrálým čedarem, tak také toust s rozpečeným ovčím sýrem a paprikovou salsou. Milovníci drůbežího masa mohou ochutnat burger s krůtím masem v kombinaci s modrým sýrem a majonézou z hrubozrnné hořčice, vegetariáni zde najdou v domácí bulce podávané uzené tofu se sušenými rajčaty a tapenádou z černých oliv.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 40 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.