V Ungeltu sáhli po pistolích

V pražském Restaurantu Ungelt objevil Gourmetguru novinku, která by mohla zajímat mnohé milovníky vína. Pozoruhodný, pistoli připomínající přístroj, který tu začali používat docela nedávno, z lahve "vytáhne" víno, aniž by se musela otevírat. V podstatě se jedná o násadu s tenkou jehlou, jež lehce napíchne korek, který se pak po "výkonu" zase sám zatáhne. Ovšem ještě předtím stihne do lahve vtlačit na uvolněné místo argon, který zamezí přístupu vzduchu. Díky téhle vychytávce se v lahvi lahodný mok uchová v plné kondici stejnou dobu, jako kdyby zůstala zavřená. Značnou výhodu to má v tom, že se drahá luxusní vína mohou nabízet po sklenkách, aniž by hrozilo, že po otevření během pár dní zvětrají.

Lanýžová pizza v Alfornu

jarvis_5a1fffb0498e34d8c8f03fcc.jpeg
Šéfkuchař Petr Dlouhý rozhodl zpestřit v předvánočním období klasickou nabídku známé focaccerie Alforno na Petrském náměstí v Praze svátečnější lanýžovou variací.
Foto: Gourmetguru

Do známé focaccerie Alforno na Petrském náměstí v Praze se chodí hlavně na dobrou pizzu, a tak se šéfkuchař Petr Dlouhý rozhodl zpestřit v předvánočním období klasickou nabídku svátečnější lanýžovou variací. Tradiční placku s křupavými okraji v tomto případě ochucuje i zdobí sýr ricotta, bazalka a paté z drůbežích jater. Pro zvláčnění pizzy šéfkuchař "naordinoval" ještě lanýžový olej. Navrch samozřejmě nesmí chybět strouhané lanýže z italského Piemonte.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se