reklama

Jsme to, co jíme, lidé dvojí kvality

Čtěte více: potraviny | kvalita | Visegrád | Evropská unie
  • Politici navrhují, aby složení potravin řešil Brusel.
  • Kdyby to ale náhodou udělal, byli by první, kdo by hovořil o nedovoleném vměšování.
  • O tom, co kupujeme a jíme, si musíme rozhodnout sami.
Julie Hrstková. Julie Hrstková. Foto: HN - Matej Slávik

Dvojí kvalitu potravin, jak eufemisticky nazýváme fakt, že v Česku máme podstatně větší šanci koupit si k večeři nějaký blivajz než například v sousedním Německu, by měla řešit nová evropská směrnice. Tedy aspoň podle premiéra Bohuslava Sobotky, který ovšem pro tuto myšlenku nenachází patřičného partnera. Takže zřejmě zůstane pouze u tohoto tvrzení.

Další premiéři zemí Visegrádu si vystačili s prohlášením, že Evropská komise musí přijít s nějakým celoevropským řešením. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker už letos v červenci připustil, že dvojí kvalita potravin v EU "není nevýznamný problém". Dodal také, že jí komise bude věnovat plnou pozornost, což je asi tak všechno, co se dá z jeho strany očekávat. Juncker prostě ví, že jeho oblíbené šampaňské dvojí kvalitou nestrádá nejen v Evropě, ale ani v celém světě. A margarín na mražené pizze ho netrápí, protože nic takového nikdy nejedl.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

Julie Hrstková
Přeposlat
Diskuse

Akcie pražské burzy jsou na tom nejlépe od krize. Optimistické jsou i předpovědi na příští rok

Velký přehled mezd: Nejvíc přidáno letos dostali řidiči nebo prodavačky. Nejrychleji rostou výplaty na Plzeňsku

Umění je dobrá životní pojistka, říká Mária Gálová, ředitelka české pobočky aukčního domu Dorotheum

Už není kde brát lidi. Firmy v Česku proto experimentují s roboty, investice se vrátí za 195 dní

Dubajská Airshow skončila, aerolinky si objednaly letadla za více než 100 miliard dolarů

reklama