reklama

Titulní stránky, které nevyšly

jarvis_59df71a6498e27ac15f40ce9.png Aktuální vydání časopisu ego! Foto: Jindřich Janíček

Jídlo vás překvapí tím, že je buď hodně dobré, anebo hodně špatné. Případně i tím, že nezapadá do známých vzorců běžného stolování. Takzvané food trucky, pomalované občerstvovací dodávky velmi svobodomyslných majitelů, již vešly, respektive vjely, do povědomí českých gurmánů.

Ale slyšeli jste už o pop-upech? Možná ještě ne, neboť lidé, kteří tyhle akce se skvělým jídlem i pitím pořádají, se řídí dost zvláštními pravidly. Někdy oslovují jen určitý okruh zájemců-insiderů, kteří pak musí projít vstupním testem, někdy se zas v daném místě zjeví zcela nečekaně, ukážou, co umí, a zmizí jako ninjové. Svá "vystoupení" ovšem připravují s precizní "divadelní dramaturgií", byť někdy záměrně působí nahodile a živelně. Srovnání? Mezi fastfoody vyčnívají jako "nový cirkus" mezi klasickými manéžemi.

A co vás ještě může v gastronomii velmi překvapit? O tom vám uvnitř ega! poví Stefannia Russo z futuristického projektu Space10 v Kodani.

Foto: Pepa Dvořáček
Foto: Libor Fojtík
Jan Bartáček
Přeposlat
Diskuse
reklama

Lídr ČSSD Zaorálek připustil, že by Česko mohlo brzy přijmout euro. Společného evropského ministra financí si ale představit nedokáže

Konec boomu hypoték? Poprvé za pět let jich po prázdninách ubylo, přesto může být letošek nadále rekordní

Volební deník Petra Honzejka, díl 17.: Jak Kalousek zavelel k útoku na ODS a piráty a proč se mu to může vymstít

Silný muž Číny a jeho sjezd: Komunistická strana zřejmě postaví Si Ťin­-pchinga vedle Marxe a Mao Ce-tunga

Sloupek Martina Malého: Volič mezi svobodou a jistotou

reklama