Co se týče počtu piv, které Češi za rok vypijí, tak nemáme ve světě konkurenci.  Bez piva se tu neobejde žádná oslava a výzvě „jdeme na jedno“, rozumí asi každý, kdo umí alespoň základy češtiny. Hodně z nás si také myslí, že pivu rozumí. Není to tak úplně pravda. Už jen třeba správně načepovat pivo vyžaduje znalosti a trénink. Je to umění, které dokonce ne každý výčepní dobře ovládá. 

Když je ovšem někdo v čepování piva mistrem nebo dokonce mistrem světa, věřte, že svému řemeslu rozhodně rozumí.  Pivu od těchto „mistrů výčepních“ pak už skutečně odolá jen málokdo. Málokdo by se asi také vyhýbal tomu, kdyby měl možnost tuto techniku špičkových výčepáků nejen odkoukat, ale také se ji naučit. A ta možnost tu je.

Od 21. září si můžete vybrat jeden z mnoha jedinečných zážitků, které nabízí Priceless Prague společnosti Mastercard, a stát se tak třeba odborníkem v čepování piva.

Škola čepování piva s mistrem světa Lukášem Svobodou je pro zájemce otevřená ve vyhlášeném Lokálu U Bílé kuželky na malebné pražské Malé Straně. Lukáš tam navíc účastníky ochotně zasvětí do zatím stále málo rozšířeného pivního párování. Když se totiž dobré jídlo potká s pivem, vytvoří spolu skvělý pár. Chcete se proměnit z milovníka piva na skutečného znalce? Pak není nic jednoduššího, než se přihlásit do Priceless Prague a vyrazit do Bílé kuželky.

www.priceless.com/prague

Text nevyjadřuje názor redakce