Z úspěchů české gastronomické scény ve světě má Gourmetguru vždycky radost. Jinak tomu není ani v případě malé rodinné destilerie Kleiner z Žešova na Prostějovsku, jejíž deset let zrající destilát z višní zabodoval na světové soutěži lihovin. Ze 17. ročníku San Francisco World Spirits Competition si přivezl stříbrnou medaili.

Gourmetguru pátral dál a zjistil, že produkty Kleiner Distillery se v malých sériích vyrábějí ručně, od sběru ovoce až po stáčení do lahví. Majitelé podniku Jan a Růžena Kleinerovi v soutěži zaznamenali úspěch už minulý rok, kdy získali bronz za pálenku Wild Pin z divokých špendlíků.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se