reklama

Panenka patří k nejkvalitnějšímu vepřovému masu. Zkuste ji s jarním chřestem

ego!
Čtěte více: jídlo | recept | maso
  • Patří k nejoblíbenějším masům, je jemná, šťavnatá a má skvělou chuť.
  • Ovšem co takhle zkusit vepřovou panenku a la "babiččina kuchyně"?
jarvis_591d87f1498e14905c6f48b5.jpeg Vepřová panenka s chřestem a bramborovými plackami Foto: Pavel Vítek

Panenka, filet neboli panenská svíčková měla vždy mezi vepřovým masem výsostné postavení, žádné vepřo knedlo zelo. Předurčená k minutkovým úpravám nepotřebuje nijak složité zacházení. Zato se s ní dá skvěle experimentovat, i co se týče příloh a kombinací různých chutí. Navíc oproti hovězí svíčkové je výrazně levnější, takže není problém si ji dopřát, kdykoliv si na její libové špalíčky vzpomenete.

To nejlepší z prasátka

Dáme­-li si panenku, tedy maso, které se ukrývá v bederní části vepříka, můžeme si být jisti i tím, že se stravujeme velmi zdravě, neboť obsahuje jen asi dvě procenta tuku.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

Radana Vítková
Přeposlat

Koruna posiluje rychleji než se čekalo, ceny potravin i nemovitostí rostou. ČNB nebude se zvýšením sazeb otálet, říkají analytici

Konec čínského eldoráda: Objem čínských investic v Evropě klesl oproti loňsku na třetinu

Češi na rozdíl od Švýcarů zvládli intervence na jedničku, říká šéf Saxo Bank, která bude z Prahy řídit byznys ve 28 zemích

Microsoftu vzrostl zisk o 40 procent, jeho akcie jsou na historickém maximu. Těžil ze zájmu o cloudové služby

Nový kancléř sněmovny Morávek slíbil, že vrátí odměny, které protiprávně získal za členství v dozorčích radách

reklama