reklama

Panenka patří k nejkvalitnějšímu vepřovému masu. Zkuste ji s jarním chřestem

ego!
Čtěte více: jídlo | recept | maso
  • Patří k nejoblíbenějším masům, je jemná, šťavnatá a má skvělou chuť.
  • Ovšem co takhle zkusit vepřovou panenku a la "babiččina kuchyně"?
jarvis_591d87f1498e14905c6f48b5.jpeg Vepřová panenka s chřestem a bramborovými plackami Foto: Pavel Vítek

Panenka, filet neboli panenská svíčková měla vždy mezi vepřovým masem výsostné postavení, žádné vepřo knedlo zelo. Předurčená k minutkovým úpravám nepotřebuje nijak složité zacházení. Zato se s ní dá skvěle experimentovat, i co se týče příloh a kombinací různých chutí. Navíc oproti hovězí svíčkové je výrazně levnější, takže není problém si ji dopřát, kdykoliv si na její libové špalíčky vzpomenete.

To nejlepší z prasátka

Dáme­-li si panenku, tedy maso, které se ukrývá v bederní části vepříka, můžeme si být jisti i tím, že se stravujeme velmi zdravě, neboť obsahuje jen asi dvě procenta tuku.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

Radana Vítková
Přeposlat
Diskuse

Plná náměstí a politici na pódiích jsou při kampani minulostí, za voliči se jezdí na vinobraní či poutě

Jestli v neděli zvítězí, vstoupí Merkelová do historie. Její popularitě pomohlo zvolení Trumpa, Němci se obávají nováčků

Musím hájit finanční správu, pracuje dobře, vysvětluje Pilný, proč nechce odvolat Janečka. Ministři by ale pro jeho konec ruku zvedli

Ceny bytů dál výrazně rostou, v paneláku rychleji než v novostavbách. Za čtvrt roku metr čtvereční v Praze podražil o 5 tisíc

Mayová si po brexitu přeje dvouleté přechodné období, aby se obě strany přizpůsobily novým pravidlům

reklama