reklama

Panenka patří k nejkvalitnějšímu vepřovému masu. Zkuste ji s jarním chřestem

ego!
Čtěte více: jídlo | recept | maso
  • Patří k nejoblíbenějším masům, je jemná, šťavnatá a má skvělou chuť.
  • Ovšem co takhle zkusit vepřovou panenku a la "babiččina kuchyně"?
jarvis_591d87f1498e14905c6f48b5.jpeg Vepřová panenka s chřestem a bramborovými plackami Foto: Pavel Vítek

Panenka, filet neboli panenská svíčková měla vždy mezi vepřovým masem výsostné postavení, žádné vepřo knedlo zelo. Předurčená k minutkovým úpravám nepotřebuje nijak složité zacházení. Zato se s ní dá skvěle experimentovat, i co se týče příloh a kombinací různých chutí. Navíc oproti hovězí svíčkové je výrazně levnější, takže není problém si ji dopřát, kdykoliv si na její libové špalíčky vzpomenete.

To nejlepší z prasátka

Dáme­-li si panenku, tedy maso, které se ukrývá v bederní části vepříka, můžeme si být jisti i tím, že se stravujeme velmi zdravě, neboť obsahuje jen asi dvě procenta tuku.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

Radana Vítková
Přeposlat
Diskuse

Školy berou i žáky, kteří na studium nestačí, aby za ně dostaly peníze. U přijímaček měli někteří jen šest bodů ze sta, ukázala analýza

Zeman nám sdělil, že ve státních médiích pracují šílenci a ruské vedení to vlastně nepopírá, píše ruský tisk

Češi znovu staví pivovary ve světě. O tuzemské pivo, suroviny i sládky je ve světě zájem, export je rekordní

Sociální sítě Miloše Čermáka: Internet je zvláštní místo. Zde je pět zákonů, které to potvrzují (a pár dalších navíc)

Číňanům nejde o byznys, ale o evropské technologie a vliv. Česko by mělo jejich investice kontrolovat, varuje část senátorů

reklama