Gourmetguruovi neušlo, že v dubnu v ulici Milady Horákové na pražské Letné otevřel gastropodnik, jaký v Praze zatím neviděl. Waf-waf se zaměřuje se na vafle a palačinky, které si zákazníci nechají ozdobit podle vlastního přání.

Za podnikem stojí mladí chorvatští podnikatelé Elvis Osmanović a Dino Pekez. Prozradili, že vafle vznikají podle domácího receptu, který se dědil po generace a jeho složení zná jen několik lidí.

Složení náplně a oblohy vaflí a palačinek je pak na návštěvnících a jejich chuti. Přísad mají momentálně k dispozici více než 55. Hosté si vyberou buď z připraveného menu jako Gourmetguru, který zvolil slanou palačinku s mozzarellou, rukolou, pestem, rajčetem a balzamikem, nebo si "sestaví" vafli či palačinku vlastní. 

Gourmetgurua zaujaly ze sladkých polev domácí čokoládový mousse a také vlastní vanilková poleva. Při příští návštěvě si také rád nechá palačinky či vafle ozdobit nalámanými kočičími jazýčky nebo třeba čokoládovým vajíčkem. Ingredience se navíc budou neustále obměňovat. "Připraveno je hodně novinek, které budou i novinkami v rámci českého trhu," ujistil Gourmetgurua marketingový šéf podniku Jonáš Basel.

Ve Waf-waf podávají k pití domácí čaj, kávu, mléko i svěží freshe. Momentálně je v nabídce pomerančový, dále oranžový připravovaný z mrkve, pomeranče a jablka. Nejvíce oblíbený je podle obsluhy zelený fresh z kiwi, baby špenátu a jablek.

Gourmeguru si všiml, že v podniku podávají nápoje v tyrkysových plechových hrncích. V českých gastropodnicích se s nimi zatím nesetkal, zajímalo ho proto, co za nápadem oživit "plecháčky" stálo. "Rádi se držíme tradic a plechové hrnečky ve spojení s kávou či mlékem jsou něco, co už zažili naši rodiče v mládí. V dnešní uspěchané době je občas dobré podívat se zpět a užít si nevšední drobné radosti, jako jsou ony plechové hrnečky," objasnil Gourmetguruovi Jonáš Basel.

Interiér podniku Waf-waf.
Interiér podniku Waf-waf.
Foto: archiv podniku
Palačinky si ve Waf-waf naplníte podle vlastní chuti.
Palačinky si ve Waf-waf naplníte podle vlastní chuti.
Foto: archiv podniku
 
Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.