Byla to první biofarma v Česku, navíc jediná, která dělá tvrdé vyzrálé sýry. Jenže skončila. "Nemáme lidi na práci, rodina sama to už dál nezvládá," rozeslala Biofarma Vavřinec před měsícem vzkaz svým odběratelům.

"Dopadlo to tak, že úplně nekončíme, vyrábět budeme, ale už to nebudeme my. Mléčnou farmu převzal jiný nadšenec, my se budeme starat jenom o pastviny," komentuje situaci Zuzana Šmakalová, manželka zakladatele firmy z Okrouhlic na Benešovsku.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se