reklama

Zápisky protivného hosta

Čtěte více: Gourmetguru | tipy | restaurace | jídlo
jarvis_58f8bffb498ebdf0c6eda324.jpeg Medvědí česnek proniká i do luxusních podniků, jako je například malostranská Hergetova Cihelna. Foto: gourmetguru

Medvědí překvapení v Cihelně

Žádná novinka to určitě není, ale Gourmetguru má pocit, že letos jako by se s ním roztrhl pytel, respektive roztrhla louka. Řeč je totiž o medvědím česneku. Ten nyní proniká i do luxusních podniků, jako je například malostranská Hergetova Cihelna. Zdejší kuchyni šéfuje Vojtěch Václavík, jenž populární bylinku nyní zakomponoval do svého jarního menu, konkrétně do krémové polévky z rozmixovaného medvědího česneku. Bude se podávat společně s pečenými šneky s konfitovaným žloutkem, hnědým máslem a petrželovým pestem. "Medvědí česnek mám moc rád. Skvěle chutná, dobře se kombinuje a je to snadno dostupná bylinka, která se dá i lehce pěstovat. Jeho sezona je bohužel velmi krátká, takže je dobré si ho natrhat či koupit hodně najednou a uchovat na horší časy," doporučuje Václavík s tím, že celá rostlinka se dá zamrazit a vydrží pak klidně do příští sezony.

Příležitost pro candáta

Rybích festivalů je u nás jako šafránu, a tak Gourmetguru nezapomene navštívit ten, který se koná 6. května v Dobříši. Žádné mořské "potvory" na něm ale nehledejte, půjde o gurmánské speciality z ryb ryze českých, a to ze sádek společnosti Colloredo-Mannsfeld. V úpravě na několik způsobů zde můžete ochutnat kapra, amura, sumce, štiku, sivena, pstruha, okouna… a samozřejmě i candáta, jenž svým delikátním masem domácím rybám zřejmě kraluje. Připraven je i doprovodný program − od 10:10 vystoupí se svou show kuchař a kontrolor kvality pokrmů v FC Viktoria Plzeň Jan Leitl coby odborník na molekulární gastronomii, v 11:15 pak na něj naváže vítěz televizní kuchařské soutěže Na nože Robert Zatloukal.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

gourmetguru
Přeposlat

Trhovci hledají, jak obejít EET. Na "polidštění" evidence existují i legální cesty

Dělám byznys, abych si pak mohl hrát, říká obchodník s auty Veselý, který si pořídil palác na Hradčanech a tankodrom

Volný čas má pro uchazeče mnohem větší význam než dříve. Musíme se tomu přizpůsobit, říká šéf české KPMG Halíček

Diář HN: Evropská komise chce přitvrdit proti Polsku a poslanci vyslechnou Babiše s Přibilem

Hra Luďka Mádla: Záhada ztracené generace

reklama