Kantýna nahrazuje Čestr

Na konci února se kvůli rekonstrukci budovy Státní opery zavřely dveře restaurace Čestr, což Gourmetguru pochopitelně těžce nesl. Naštěstí si nemusel zoufat dlouho − 1. dubna Ambiente otevřelo nový podnik v ulici Politických vězňů a slibuje, že Čestr dokáže zcela nahradit.

Kantýna se specializuje na české hovězí a vepřové maso, o její provoz se stará původní tým Čestru v čele s šéfkuchařem Pavlem Strakou. "Projekt je to jednoduchý: v přední části najdete řeznictví s několika místy k sezení, v centrální části, kde stojí masivní mramorový stůl, si hosté u teplého pultu objednávají maso na váhu," vysvětluje Šárka Hamanová z Ambiente. Dominantou restaurace je také velký gril a další specialitou mosazné nádobí Mauviel, které sem také doputovalo z Čestru a jež, podle slov Šárky Hamanové, zaručuje "perfektní tepelnou vodivost a dokonalou funkčnost", přičemž je samozřejmě také moc hezké. V hrncích, které se vyrábějí v normandském "městě mědi" Villedieu­-les­-Poeles už od roku u 1830, budou v Kantýně připravovat vybrané speciality.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se