reklama

Zápisky protivného hosta: Sommeliéři na Jatkách slibují čtrnáct druhů přírodních vín. A zabijačkové maso

Gourmetguru
Čtěte více: Gourmetguru | gastronomie | Jatka 78 | víno | natural
  • V úterý 21. února se uskuteční další ochutnávka čtrnácti přírodních vín pod taktovkou sommeliérů z Družstva.
  • Tentokrát je tématem zabijačka, maso zajistí podnik Maso a kobliha.
Družstvo: zleva Jan Čeřovský, Marko Jelič, Jan Čulík, Dragan Bogdanović, Lucie Kohoutová a Martin Levý Družstvo: zleva Jan Čeřovský, Marko Jelič, Jan Čulík, Dragan Bogdanović, Lucie Kohoutová a Martin Levý Foto: Jakub Šmakal

Pojmy jako družstvo a jatka v Gourmetguruovi žádnou radost nevyvolávají. Jinak je to v případě Družstva na Jatkách, akce spojené s neformální ochutnávkou čtrnácti druhů přírodních vín. Ta se vyrábí ručně a pochází z vinic, které se chemicky neošetřují. Ani během výroby se víno nijak "nevylepšuje", jeho přirozenou součástí jsou tedy například usazeniny.

Gourmetguru vypátral, že projekt Družstvo založili sommeliéři z restaurací La Dégustation Boheme Bourgeoise a Le Terroir, bloger Jižní svah, zakladatel vinného baru Thir v Táboře, dovozce naturálních vín Winegeek.cz a food blogerka Coq au Vin. "Chtěli jsme zbavit svět vína 'snobských návyků' a přiblížit malé vinaře, kteří vyrábí víno bez chemie," říkají.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

gourmetguru
Přeposlat

Výstavba jaderných bloků ve světě se prodražuje. Zpoždění nabírají kvůli technickým problémům i bezpečnostním požadavkům

Platíte Čechům málo, vzkázal nejprve Sobotka Francouzům. Do října to vyřešíme, shodl se nakonec s Macronem, Kernem a Ficem

Liglass nám doporučoval přímo Zeman, tvrdí kancléř kyrgyzského prezidenta. Tendr ale prý proběhl korektně

Uber poprvé přichází o přízeň části investorů, snižují ocenění jeho akcií. Čtveřici fondů se nezamlouvají skandály firmy

Češi zkonstruovali unikátní mobilní pivovar v kontejneru. Pořídit si ho může každý, vyrobí až sto tisíc piv ročně

reklama