reklama

Zápisky protivného hosta: Sommeliéři na Jatkách slibují čtrnáct druhů přírodních vín. A zabijačkové maso

Gourmetguru
Čtěte více: Gourmetguru | gastronomie | Jatka 78 | víno | natural
  • V úterý 21. února se uskuteční další ochutnávka čtrnácti přírodních vín pod taktovkou sommeliérů z Družstva.
  • Tentokrát je tématem zabijačka, maso zajistí podnik Maso a kobliha.
Družstvo: zleva Jan Čeřovský, Marko Jelič, Jan Čulík, Dragan Bogdanović, Lucie Kohoutová a Martin Levý Družstvo: zleva Jan Čeřovský, Marko Jelič, Jan Čulík, Dragan Bogdanović, Lucie Kohoutová a Martin Levý Foto: Jakub Šmakal

Pojmy jako družstvo a jatka v Gourmetguruovi žádnou radost nevyvolávají. Jinak je to v případě Družstva na Jatkách, akce spojené s neformální ochutnávkou čtrnácti druhů přírodních vín. Ta se vyrábí ručně a pochází z vinic, které se chemicky neošetřují. Ani během výroby se víno nijak "nevylepšuje", jeho přirozenou součástí jsou tedy například usazeniny.

Gourmetguru vypátral, že projekt Družstvo založili sommeliéři z restaurací La Dégustation Boheme Bourgeoise a Le Terroir, bloger Jižní svah, zakladatel vinného baru Thir v Táboře, dovozce naturálních vín Winegeek.cz a food blogerka Coq au Vin. "Chtěli jsme zbavit svět vína 'snobských návyků' a přiblížit malé vinaře, kteří vyrábí víno bez chemie," říkají.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

gourmetguru
Přeposlat

České firmy míří na Balkán. Vidí tam velký potenciál, problémem je ale nepřehledné právní prostředí

Ivana Zemanová: Manžela budu následovat bez ohledu na jeho funkci

Přísnější ochrana dat se blíží. Nepřipraveným firmám hrozí stamilionové pokuty

Nevím, proč jsem neuspěla, ale nezlobím se, říká Roithová. Ve vedení KDU-ČSL teď chybí žena

Dividenda od Polymetalu přinese Kellnerově PPF přes čtvrt miliardy korun

reklama