reklama

Pracovní oběd s šéfem ekolo.cz Jakubem Ditrichem: Ježdění na elektrokole není projev lenosti

Pracovní oběd
Čtěte více: pracovní oběd | jídlo | osobnosti | tipy
  • Byla to láska na první pohled.
  • Servírka řekla, že ho musí mít.
  • Nikoliv však mého spolustolovníka Jakuba Ditricha, šéfa firmy ekolo.cz, ale jeho růžovou skládačku na elektrický pohon.
jarvis_58a59906498ec909014791b9.jpeg Servírka řekla, že ho musí mít. Foto: Miloš Čermák

Známe se už déle než 20 let, byl jedním z internetových průkopníků v Česku. U jeho tehdejší firmy Globe jsem měl v druhé polovině 90. let "zaparkovanou" svou doménu Extra.cz. A trocha nostalgie byla namístě, vždyť jsme zrovna tento týden slavili čtvrtstoletí oficiálního "připojení" bývalého Československa k internetu.

Jakub Ditrich vystudoval produkci na FAMU a na katedře animace na výkonných počítačích Silicon Graphics, jež byly ty nejlepší, které se daly v té době pořídit, sám pro sebe "objevil" internet. A měl ho naservírovaný z první ruky, protože ve vedlejší budově Akademie věd bylo připojení přímo z páteřní optické sítě.

Diplomku napsal na téma Využití internetu ve filmové praxi. A ještě na škole začal dělat s kamarády webové stránky na zakázku. "Například pro českou pobočku firmy Dell. Prý když to tehdy viděl šéf firmy Michael Dell, okamžitě jim nařídil, ať to vypnou. A zakázal pobočkám samostatnou kreativitu," směje se Jakub Ditrich.

jarvis_58a59906498ec909014791bd.jpeg
jarvis_58a59907498ec909014791c1.jpeg
jarvis_58a59907498ec909014791c5.jpeg

Pro náš páteční oběd vybral restauraci Podolka, konkrétně tu v Karlíně, mimo jiné proto, že mají v nabídce dost vegetariánských jídel. Což se potvrdilo, i když to při pohledu na denní menu trochu skřípe. Se značkou "vege" je i pizza s krůtím masem.

"Chybička se vloudí," krčí rameny sympatická servírka. "Ale jestli chcete, já vám ji vege udělám a vůbec vám tam tu krůtu nedám!" Jakub Ditrich se raději rozhoduje pro kompletně vegetariánský wrap se zeleninou. "A polévku. Boršč," říká.

Jenže to znamená další problém. "Ten boršč je hovězí, taky není vege," namítne servírka. "Ale je to boršč a ten miluju," oponuje Ditrich, který naštěstí není nekompromisním vegetariánem. Maso nemusí, nikoliv nemůže. "Já vám to naberu bez masa," slibuje servírka. Což se zase hodí mně a nabízím se, že si dotyčné maso do svého boršče rád vezmu. A k tomu grilovanou krkovičku. Tím by jídlo mělo být vybráno.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

Miloš Čermák
Přeposlat
Diskuse

Centrální banka USA utahuje otěže, začne se zbavovat dluhopisů z krize a sazby by měla zvýšit do konce roku

Taxikáři se rozhodli, že zablokují ulice Prahy. Vadí jim konkurenční Uber i primátorka Krnáčová

Jak se Česko blíží západní Evropě, klesají marže, musíme se přizpůsobit, říká nový ředitel Komerční banky

Na Masarykově nádraží bychom mohli začít stavět na konci roku 2019, říká šéf realitní divize Penty Petr Palička

Omlouvám se zničeným firmám, řekl ministr Pilný. Na odvolání šéfa finanční správy se ale zatím necítí

reklama