Vláčný, čerstvě upečený chléb právě vyjíždí z rozpálené etážové pece. Má nazlátlou kůrku a lákavou vůni. Upečen byl podle tradiční receptury − bez konzervantů a zbytečných dochucovadel v pelhřimovské pekárně Adélka. Už po dvě generace patří rodině Ladislava Teislera, který si krátce po sametové revoluci otevřel řemeslnou cukrářskou dílnu v garáži rodinného domu. Čtvrtstoletí nato jeho rodina provozuje největší pekárnu v regionu, kterou její zakladatel pojmenoval podle své oblíbené klavírní skladby "Balada pro Adélku". Pekárna je vybavena nejmodernějšími výrobními technologiemi a zaměstnává bezmála 300 lidí.

Podniku, který je od roku 1996 akciovou společností, dnes šéfuje syn zakladatele Roman Teisler. V pozicích výrobní a obchodní ředitelky mu sekundují jeho dvě sestry Markéta Štěpáníková a Nikola Nentvichová. "Otec už deset let do běžného provozu firmy nezasahuje. Zabývá se technickým rozvojem a novými stavbami. Více než na obchod se vždy zaměřoval na výrobu. Když s příchodem konkurence v podobě velkých pekárenských celků a mrazíren pečiva začaly obchodní vztahy hrubnout, přenechal řízení nám. Stále je ale hlavním majitelem," vysvětluje současný generální ředitel Roman Teisler.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se