Člověk by řekl, že nebude žádná citlivka. Vždyť ho taky živí porcování masa. Ale osmačtyřicetiletý britský řezník a kuchař Paul Day, který se před osmi lety usadil v Česku, vypadá ze všech respondentů brexitem nejvíce otřesen. Sedíme na zahrádce jeho vyhlášené pražské restaurace Sansho a Day, kde oblečen do modrého řeznického kabátku pokládá před sebe úhledné poznámky napsané zelenou a červenou propiskou. "Vy jste to teda vzal vážně," poznamenám. "Vždyť je to taky vážná věc!" vyhrkne. Ani trochu to nezní ironicky.
Day vyjmenovává pocity, které s ním to ráno, kdy se dozvěděl výsledky referenda, začaly cvičit. Šok, zklamání, frustrace, vztek. Po třech týdnech, kdy spolu mluvíme, ubylo vzteku. Zůstala frustrace. Nemůže pochopit, jak mohla jedna generace zničit budoucnost svým potomkům.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111