Největší pekárenská skupina na trhu Penam chystá miliardovou investici do přeskupení výroby. Netají se tím, že chce být ještě větší průmyslovou pekárnou, která vyrobí “nejefektivnější” rohlík na trhu. “Nebudeme vyrábět pár kusů krásně zdobených koláčků,” říká v rozhovoru pro iHNED.cz šéf Penamu a člen představenstva Agrofertu Jaroslav Kurčík.

Penam v letošním roce ohlásil stamilionové investice. Čeho se týkají?

Dlouho jsme řešili, zda doplnit pekárny v severních a východních Čechách, kde je nemáme, abychom se stali celoplošným dodavatelem. Dnes ale upřednostňujeme restrukturalizaci stávajícího počtu pekáren.

Plán je takový, že z dvanácti stávajících pekáren jich vznikne osm. Z toho čtyři pekárny budou páteřní - Zelená louka, Rosice, Olomouc, Martinov. Dnes už je schválená investice do rozšíření středočeské pekárny Zelená louka za 270 milionů. Rozšíří se výrobní hala a expedice. Doplní se také linka na výrobu chleba. Dokončili jsme projekt, který se týká výstavby nové pekárny v Rosicích na výrobu toastového chleba. Mě teď čeká jeho schvalování s jediným akcionářem (Agrofert, pozn. redakce). Projekt by se měl realizovat v letech 2015-2017.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se