reklama

Za čínskou kuchyni se neschováváme, říká šéf bister Banh-mi-ba, do kterých investoval i Barta

Rozhovor
Čtěte více: bistro | restaurace | Vietnam | gastronomie
  • Síť bageterií Banh-mi-ba otevřela nedávno novou pobočku v Holešovicích, další se chystá v Karlíně.
  • Zakladatel a šéf firmy Hung Le vystudoval finance. "Práci v gastronomii beru ale jako svůj osud a poslání," říká Le v rozhovoru pro HN.
  • Vietnamcům podle něj dřív chybělo sebevědomí, nová generace už si ale věří víc a v tuzemské společnosti se viditelněji prosazuje.
Šéf bister Banh-mi-ba Hung Le Šéf bister Banh-mi-ba Hung Le Foto: HN - Jan Mudra

Vietnamec Hung Le otevřel další pobočku své značky bister Banh-mi-ba. Ta v překladu znamená "tři bagety", což je také hlavní nabídka restaurací v pražské Rybné a Jindřišské ulici a nyní v holešovické Marině.

Další mají brzy přibývat. Na investicích do jejich rozvoje je připraven se podílet investiční fond Pale Fire Capital, který má kromě Banh-mi-ba obchodní podíly například i v bulvárním webu Extra.cz či obchodním centru Šestka.

V rozhovoru pro HN Hung Le hovoří o svém expandujícím byznysu, o tom, jak se dostal do Čech, a o svém přechodu z poradenství do gastronomie.

Otevřeli jste třetí restauraci v holešovické Marině. Kolik restaurací ještě plánujete?

Měli jsme plán, že během dvou let otevřeme čtyři pobočky. Mohu říct, že tento plán splníme. Za dva až tři měsíce otevřeme čtvrtou v Karlíně. Chceme se výhledově rozšířit i do dalších částí Prahy. Máme motto: Jsme vám zase o krok blíže. Chystáme proto také rozvoz jídla.

Získali jste investora - partnerem se stal fond Pale Fire Capital, sdružený kolem podnikatele Jana Barty. Oslovili oni vás, nebo vy je?

Lze říci, že jsme se našli vzájemně. Narazili jsme na sebe a řekli jsme si – pojďme do toho. V první fázi investovali do našeho projektu 10 milionů korun. Náš plán je rozšířit se ještě na vyšší úroveň. Nevylučuji, že bychom v budoucnu poskytovali i franšízu. Prioritou je nyní vést náš koncept tak, abychom byli schopni udržet stejnou kvalitu a standard ve všech našich restauracích.

Kolik zákazníků nyní obsluhujete?

Jde řádově o tisíc objednávek denně. Zatímco loňský obrat dosáhl řádu jednotek milionů korun, letos bychom se měli přehoupnout do řádu desítek milionů.

Pocházíte s kuchařské rodiny, rozjet takový byznys jste chtěl vždy?

Vystudoval jsem daňové poradenství a finance. Ale moje rodina je kuchařská rodina, vyrostl jsem v tom. Rodiče měli představu, že budu chodit do práce v obleku a budu celý den sedět v kanceláři. Ale já beru práci v gastronomii jako své životní poslání a osud.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

Michal Šenk
Přeposlat
Diskuse

Češi mají v oblasti kryptoměn hned dvě světová prvenství. Vytvořili virtuální peněženku a bitcoinové "JZD"

Ministerstvo průmyslu zpřísňuje investiční pobídky. Levné montovny neplatící alespoň průměrnou mzdu mohou na podporu zapomenout

Babiš ani neví, kde Kostelec je, jinak by to tak nenechal, říkají místní. Volit budou ANO, i když na práci v masně Agrofertu si stěžují

Češi umí rozjíždět "byznys z vesmíru". Dostávají kosmické technologie do běžného života, říká manažer Evropské vesmírné agentury

Forbes: Trump se propadl v žebříčku boháčů o sto příček. Gates zůstává nejbohatším člověkem planety

reklama