reklama

Za čínskou kuchyni se neschováváme, říká šéf bister Banh-mi-ba, do kterých investoval i Barta

Rozhovor
Čtěte více: bistro | restaurace | Vietnam | gastronomie
  • Síť bageterií Banh-mi-ba otevřela nedávno novou pobočku v Holešovicích, další se chystá v Karlíně.
  • Zakladatel a šéf firmy Hung Le vystudoval finance. "Práci v gastronomii beru ale jako svůj osud a poslání," říká Le v rozhovoru pro HN.
  • Vietnamcům podle něj dřív chybělo sebevědomí, nová generace už si ale věří víc a v tuzemské společnosti se viditelněji prosazuje.
Šéf bister Banh-mi-ba Hung Le Šéf bister Banh-mi-ba Hung Le Foto: HN - Jan Mudra

Vietnamec Hung Le otevřel další pobočku své značky bister Banh-mi-ba. Ta v překladu znamená "tři bagety", což je také hlavní nabídka restaurací v pražské Rybné a Jindřišské ulici a nyní v holešovické Marině.

Další mají brzy přibývat. Na investicích do jejich rozvoje je připraven se podílet investiční fond Pale Fire Capital, který má kromě Banh-mi-ba obchodní podíly například i v bulvárním webu Extra.cz či obchodním centru Šestka.

V rozhovoru pro HN Hung Le hovoří o svém expandujícím byznysu, o tom, jak se dostal do Čech, a o svém přechodu z poradenství do gastronomie.

Otevřeli jste třetí restauraci v holešovické Marině. Kolik restaurací ještě plánujete?

Měli jsme plán, že během dvou let otevřeme čtyři pobočky. Mohu říct, že tento plán splníme. Za dva až tři měsíce otevřeme čtvrtou v Karlíně. Chceme se výhledově rozšířit i do dalších částí Prahy. Máme motto: Jsme vám zase o krok blíže. Chystáme proto také rozvoz jídla.

Získali jste investora - partnerem se stal fond Pale Fire Capital, sdružený kolem podnikatele Jana Barty. Oslovili oni vás, nebo vy je?

Lze říci, že jsme se našli vzájemně. Narazili jsme na sebe a řekli jsme si – pojďme do toho. V první fázi investovali do našeho projektu 10 milionů korun. Náš plán je rozšířit se ještě na vyšší úroveň. Nevylučuji, že bychom v budoucnu poskytovali i franšízu. Prioritou je nyní vést náš koncept tak, abychom byli schopni udržet stejnou kvalitu a standard ve všech našich restauracích.

Kolik zákazníků nyní obsluhujete?

Jde řádově o tisíc objednávek denně. Zatímco loňský obrat dosáhl řádu jednotek milionů korun, letos bychom se měli přehoupnout do řádu desítek milionů.

Pocházíte s kuchařské rodiny, rozjet takový byznys jste chtěl vždy?

Vystudoval jsem daňové poradenství a finance. Ale moje rodina je kuchařská rodina, vyrostl jsem v tom. Rodiče měli představu, že budu chodit do práce v obleku a budu celý den sedět v kanceláři. Ale já beru práci v gastronomii jako své životní poslání a osud.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé.

Děkujeme za vaši přízeň.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá.
Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Předplatit

Michal Šenk
Přeposlat

V centru Barcelony najela dodávka do lidí, nejméně 13 obětí a přes 100 zraněných. Policie zabila jednoho podezřelého, dva zadržela

Pražské nájmy jsou dvakrát vyšší než na severu Čech a Moravy. Nájemné bytu 2+kk v hlavním městě činí průměrně 14 tisíc korun

Babiš chce vidět žádost o svém vydání k trestnímu stíhání, podle něj je vylhaná. Rozhodnutí je na státním zastupitelství

Trh s mobilními daty je pokřivený, řekl poprvé ČTÚ. Otevřel tím cestu k regulaci byznysu operátorů

Proč bych se snažil získat podvodem 50 milionů korun? Co bych z toho měl? říká Babiš

reklama