reklama
reklama

Jiří Machálek

ředitel společnosti West Media

Odpovědi respondenta

5. 5. 2023
Zklamala vás v něčem současná vláda? Co byste jí vytknul/vytknula? Volil/volila jste některou ze stávajících vládních stran? Hodláte ji volit i v příštích volbách?
Neřekl bych zklamala, nicméně nenadchla. Ano, volil bych znovu, jiná možnost není.
17. 1. 2023
Jak podle Vás může nový prezident pomoci české ekonomice a českému byznysu? Který z dvojice kandidátů tuto představu naplňuje lépe?
Prezidentská funkce nijak nepočítá s nějakým pomáháním byznysu a je to tak dobře. Byznysu se nejlépe pomůže, když se mu shora nepomáhá.
22. 6. 2022
Máte naplánovanou dovolenou? Dokážete se na ní zcela odříznout od práce a máte tip, jak toho docílit?
Odjet co nejdál a tam, kde není signál si popovídat s přírodou.
14. 10. 2021
Jak se vás osobně, či vašeho podniku dotkne zvýšení cen energií?Co to podle vás bude znamenat pro český byznys?
Pro DinoPark není zvýšení energií nikterak závažné, provoz zábavního parku neohrozí. Jiná situace je ve výrobě robotických modelů a speciálních dekorací, kde zejména elektřina je významnou položkou nákladů při provozu výrobní haly.
20. 7. 2021
Jak investujete, podle čeho si vybíráte aktiva, do nichž ukládáte volné peníze, a do čeho jste investovali v poslední době?
Je to jednoduché. Do dalšího rozvoje sítě zábavních parků DinoPark. A to jak u nás, tak v zahraničí.
26. 5. 2021
Inflace v dubnu překročila tři procenta. Obáváte se, že by mohla poškodit Vaši společnost, znehodnotit její rezervy?Pokud ano, jakým způsobem plánujete peníze Vaší firmy či Vaše vlastní pro inflaci zabezpečit?
Pokud by inflace byla vyšší, musel by DinoPark pochopitelně reagovat zvýšením vstupného, což ovšem nyní nepředpokládáme. Jakékoli rezervy vkládáme ihned do nových projektů.
22. 4. 2021
Byli byste pro to, aby všichni podnikatelé včetně živnostníků museli povinně mít datovou schránku? Je vhodné, aby jim stát tento způsob komunikace nařizoval zákonem?
V tomto případě ano. Myslím, že není problém toto zvládnout.
26. 2. 2021
Covid už je v Evropě téměř rok. Jak se během té doby vyvíjely investice do rozvoje vaší firmy? Utlumili jste je, nebo v některé oblasti i navýšili? Jaké investice plánujete pro letošní rok?
Pochopitelně, že i DinoPark snížil své plánované investice. Zcela jsme prozatím například opustili myšlenku nového parku v Itálii, který byl plánován. Nicméně pokud bude léto otevřené, jsme připraveni na plnohodnotnou sezónu. Novou investicí je pořízení flotily osmi Jeep Wranglerů v barvách DinoParku a zcela nová atrakce druhohorního hurikánu, kterou zpřístupníme ve vybraných parcích během jara.
25. 11. 2020
Pandemie ovlivnila způsoby, jak budou podniky děkovat svým zaměstnancům za práci v uplynulém roce. Jak letos řeší vánoční dárky a večírky vaše firma? Jak bude lidem dárky doručovat, pracují-li z domova?
V DinoParku letos vánoční dárky řešit nebudeme. Zaměstnancům samozřejmě patří velký dík za náročný rok, ovšem na rozdávání si budeme muset počkat. Všichni dobře tuší, že odměňovat se letos bude patrně pouze vřelým slovem.
9. 7. 2020
Je podle vás navýšení schodku státního rozpočtu na 500 miliard korun za současné situace akceptovatelné? Neměla by vláda více šetřit?
Může přijít i větší krize než tato a my, velcí kluci, bychom jí měli zvládnout. Tím, že se zadlužujeme, říkáme svým malým dětem: "my to nezvládáme, neumíme to sami vyřešit, zbaběle to hodíme na vás, vy to budete muset zaplatit. Budete muset být lepší, než jsme my teď".
reklama